Sekera bude mať v Dallase nové číslo. Zmena čaká aj Pavelskiho

Fanúšikovia tímu Dallas Stars sa v utorok dozvedeli, s akými číslami nastúpia v novej sezóne tri významné akvizície, ktoré klub získal na trhu s voľnými hráčmi.

Ako jediný si v tíme udrží svoje typické číslo Corey Perry, ktorý podpísal ročný kontrakt za 1,5 milióna amerických dolárov. Desiatku nosil v 13 z jeho 14 sezón v NHL. V nováčikovskej sezóne 2005/06 mal na drese číslo 61.

Joe Pavelski sa podpise trojročnej zmluvy za 21 miliónov amerických dolárov musel zmieriť s novým číslom. Väčšinu kariéry mu bola typická osmička, ktorá je však v organizácii vyradená na počesť Billa Goldsworthyho. Nová posila tak bude mať na drese číslo 16.

Nové číslo si musel vyberať aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý podpísal jednoročnú zmluvu za 1,5 milióna amerických dolárov. V posledných štyroch sezónach nosil dvojku, ktorá však v jeho novom tíme patrí Jamiemu Oleksiakovi.

Tridsaťtriročný bojnický rodák bude mať napokon na drese číslo 5.

New Squad Members, New Numbers and a chance to get a new jersey. Pre-Order yours today! Will Ship next week! https://t.co/i9Yj2Wt4bG #Gostars #pavelski #perry #sekera pic.twitter.com/vbz1VqolGq

— Stars Hangar (@StarsHangar) 3. júla 2019

Sekera mával počas kariéry na drese aj čísla 44, 4 a 7. Sedmička ja v organizácii Stars vyradená na počesť Neala Brotena, štvorku nosí Miro Heiskanen a s číslom 44 sme v uplynulej sezóne videli nastupovať Gavina Bayreuthera.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 07. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL