Brooks sa zamýšľa, prečo Lehner nezostal u Islanders. Bol tam konflikt?

Jedna z otázok, ktoré sa pýtali hokejoví fanúšikovia po otvorení trhu s voľnými hráčmi najčastejšie, bola, prečo Islanders nepodpísali novú zmluvu s brankárom Robinom Lehnerom. Vŕtalo to pritom v hlave aj Larrymu Brooksovi z denníka New York Post.

Islanders podpísali štvorročnú zmluvu s päťmiliónovým ročným platom so Semionom Varlamovom, kým Lehner, ktorý newyorskému tímu pomohol v poslednej sezóne do play-off, podpísal ročný kontrakt s päťmiliónovým platom so Chicagom.

„Neexistuje žiadne logické vysvetlenie pre zrútenie sa rokovaní medzi Islanders a Robinom Lehnerom, ani dostatočne odôvodnenie, ktoré by objasnilo, prečo generálny manažér Lou Lamoriello uprednostnil štvorročnú zmluvu za 5 miliónov ročne pre nepredvídateľného, 31-ročného Semiona Varlamova pred dvojročnou zmluvou, v podstate za takmer hocičo, pre takmer 28-ročného Lehnera,“ zamýšľa sa Brooks.

„V našom odvetví sa povráva, hoci to nie je podložené žiadnymi dôkazmi pre Lamoriellovu unikátnu schopnosť držať veci pod pokrievkou, že sa muselo stať niečo osobné medzi šéfom a brankárom počas rokovaní. Tá teória má niečo do seba, pretože z hokejového hľadiska nedáva to rozhodnutie ani trochu zmysel...“

Lehner mal v poslednej sezóne bilanciu 25-13-5 s 93,0% úspešnosťou zákrokov a priemer 2,13 inkasovaného gólu na zápas. Stal sa držiteľom Jenningsovej a Mastertonovej trofeje. Medzitým, Varlamov mal v drese Colorada bilanciu 20-19-9 s 90,9% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,87 inkasovaného gólu na zápas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 07. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL