Liška sen o NHL nevzdáva: O rok to opäť skúsim

Adam Liška má stále len 19 rokov a tento rok mal druhú šancu na vstupnom drafte v NHL. Tak ako vlani, ani tentokrát však jeho meno nezaznelo. Mladý útočník sa tak rozhodol spojiť aj svoju ďalšiu sezónu s pôsobením v KHL. Sen o NHL však nevzdáva.

Bratislavský rodák hrával v uplynulom ročníku za Slovan Bratislava. V 52 zápasoch Kontinentálnej hokejovej ligy zaznamenal štyri góly a šesť asistencií, pričom jeho výkony mu pomohli aj k miestenke v reprezentácii na seniorských majstrovstvách sveta. V siedmich dueloch zaznamenal dva góly a asistenciu.

Liška na turnaji nežiaril, ale jeho výkony boli natoľko dobré, že sa s jeho menom začala spájať možnosť odchodu do zámoria. Opäť však draftovaný nebol, a tak mu na naplnenie svojho sna zostáva alternatívna cesta, najskôr cez pôsobenie v ruskom Čerepovci.

„Vlani ma to mrzelo viac ako teraz, že si ma žiadny klub nevybral. Myslím, že som v sezóne pre draft urobil maximum, nevyšlo to, ale dvere pred NHL nezatváram. Teraz chcem odohrať dobrú sezónu v KHL a potom to opäť skúsim,“ avizuje Liška pre cas.sk.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 07. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL