Nová zmluva Cehlárika prináša aj možnú výhodu v boji o NHL

Slovenský útočník Peter Cehlárik sa s vedením Bostonu dohodol na jednoročnej zmluve. Tá v jeho prípade prináša jednu novinku, ktorá by svojím spôsobom mohla byť vnímaná ako pozitívum.

Dvadsaťtriročný žilinský rodák sa síce musel na úrovni NHL zmieriť s nízkym platom 700 000 amerických dolárov, ale v nižšej AHL má garantovaných minimálne 150 000 amerických dolárov, čo už je v danej situácii slušná čiastka.

Pozitívom však nie je len to, ani fakt, že aj v roku 2020 bude mať právo ísť na arbitráž. Zmluva je síce dvojcestná, ale ak by sa Cehlárik neprebojoval v tréningovom kempe do prvého tímu Bostonu, na „farmu“ do Providence by už neputoval priamo tak, ako doteraz.

A práve to je tá novinka. Ak by Boston chcel nádejného útočníka poslať do AHL, musel by ho najskôr zapísať na waiver listinu nechránených hráčov. A to môže byť pozitívne z dvoch dôvodov.

Prvým je, že to zvyšuje pravdepodobnosť jeho zotrvania na úkor hráča, ktorého by Bruins mohli poslať do Providence priamo. Ak by, samozrejme, o Cehlárika nechceli prísť. Druhým je skutočnosť, že ak by ho tím aj na listinu zapísal, existuje šanca, že by po ňom mohol siahnuť iný tím, v ktorom by mohol dostať viac priestoru – podobne ako vlani Marko Daňo, ktorý však v Colorade nakoniec nepresvedčil.

Z konkurentov Cehlárika môže putovať na „farmu“ priamo Karson Kuhlman a ďalší deviati útočníci zo systému. Výnimkou sú aj Brendan Gaunce, Anton Blidh a Paul Carey, ktorí by tiež museli putovať na waiver listinu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 07. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL