Talentovaný Tolvanen: Rok v AHL mi veľmi pomohol

Jedna z najväčších, ak nie tá najväčšia nádej tímu Nashville Predators, útočník Eeli Tolvanen, cíti, že sa jeho hra rapídne zlepšila pôsobením v nižšej AHL, kde v uplynulej sezóne hrával za Milwaukee Admirals.

„Myslím si, že ten rok v Milwaukee mi skutočne veľmi pomohol. Severoamerický štýl hokeja je omnoho odlišný ako ten v Európe. Preto by som mal s určitosťou podávať tento rok v tréningovom kempe lepšie výkony,“ povedal Tolvanen pre The Athletic.

Dvadsaťročný Fín odohral v minulej sezóne za „Admirálov“ 58 zápasov, v ktorých nazbieral 35 bodov. V NHL dostal šancu v štyroch stretnutiach a pred tohtoročným tréningovým kempom je odhodlaný zabojovať o pevné miesto u „Predátorov“.

„Každý chce hrať tu v Nashville a dúfajme, že môj minulý ročník bol mojím posledným v Milwaukee. Mám počas leta pred sebou prácu a som ochotný ju odviesť. V budúcej sezóne tu chcem byť. V poslednej sezóne som tu odohral pár zápasov a je to ako iný svet,“ skonštatoval Tolvanen.

Situácia pre ambiciózneho mladíka nebude ľahká, pretože Nashville má momentálne až 15 útočníkov pod jednocestnými zmluvami. Napriek tomu aj vo vedení klubu vládne pri pohľade na Tolvanena zdravý optimizmus.

„Každý túži po strelcoch gólov a on dokáže strieľať góly. Dozrieva a dorastá. Možno bol v Rusku, v KHL, trochu preceňovaný. Prišiel však sem a jeho najlepšou črtou je, že je trénovateľný. Má skvelý prístup. Chce sa učiť. Chce tu byť. Chce hrať v NHL. Je na perfektnej ceste,“ povedal Scott Nichol, ktorý v tíme plní úlohu riaditeľa pre hráčsky rozvoj.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL