Vyhol sa arbitráži: Iafallo má prvýkrát v kariére multimiliónový plat

Útočník Alex Iafallo už nie je obmedzeným voľným hráčom a nehrozí mu už ani arbitráž. So svojím zamestnávateľom, tímom Los Angeles Kings, sa v stredu dohodol na dvojročnej zmluve v hodnote 4,85 milióna amerických dolárov.

Dvadsaťpäťročný rodák z newyorského Edenu mal za sebou dvojročný vstupný kontrakt, ktorý mal na úrovni NHL ročnú hodnotu 925 000 amerických dolárov. Jeho nová zmluva ja jednocestná a vynesie mu 2,425 milióna dolárov ročne.

Iafallo odohral v uplynulej sezóne všetkých 82 zápasov, v ktorých zaznamenal 33 bodov za 15 gólov a 18 asistencií. V lige debutoval v sezóne 2017/18. Odvtedy odohral dokopy 127 duelov so ziskom 24 gólov a celkom 58 bodov. V troch zápasoch play-off strelil jeden gól.

„Hral s našimi top hráčmi Kopitarom a Brownom v prvom útoku a to ukazuje veľa o tom, že je to chlapec schopný rozmýšľať a robiť to, čo od neho tréneri chcú, keď hral v takej dôležitej úlohe. Ak ho dáte hrať aj nižšie v zostave, je schopný hrať aj v odlišnej formácii. Hneď po príchode k nám si zaistil pozíciu v mužstve, keď sme hľadali mladých hráčov s energiou. Každého pozornosť si začal získavať korčuľovaním, húževnatosťou a schopnosťou robiť to, čo majú tréneri radi,“ povedal o ňom riaditeľ hráčskych záležitostí Nelson Emerson.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL