Ferland podpísal viacročnú zmluvu s Canucks

Útočník Micheal Ferland v stredu podpísal ako neobmedzený voľný hráč štvorročnú zmluvu s tímom Vancouveru Canucks, ktorá mu ročne vynesie 3,5 milióna amerických dolárov.

„Majú skvelý, mladý tím na vzostupe, majú skvelých mladých hráčov, ako sú Elias Pettersson, Brock Boeser či Bo Horvat. Myslím si, že pre môj štýl sa tento tím hodí pekne. A stále je to mladý tím,“ povedal Ferland.

Dvadsaťsedemročný rodák z kanadskej Manitoby má za sebou sezónu v tíme Carolina Hurricanes. V 71 zápasoch základnej časti zaregistroval 40 bodov (17+23). V play-off odohral ďalších sedem duelov, v ktorých si pripísal jednu asistenciu.

V uplynulej sezóne boli produktívnejší ako Ferland len traja hráči Canucks – Pettersson, Horvat a Boeser. V Caroline hrával miestam v prvom útoku a jeho cieľom je v novom pôsobisku obsadiť pozíciu v prvých dvoch formáciách.

„Rád by som hral v hornej šestke. Mal som dobré stretnutie s (generálnym manažérom) Jimom Benningom a (trénerom) Travisom Greenom a rád by som hral v hornej šestke. Ak by som však hral v hornej deviatke, myslím si, že môžem byť efektívny aj v treťom útoku. Benning mi povedal, že dostanem veľa príležitostí hrávať s Petterssonom, Boeserom a zručnými hráčmi, ktorých majú. Potrebujú pri seba väčšieho chlapa, ktorý by im vytváral miesto a bol s nimi schopný hrať,“ skonštatoval.

Ferland si pred pôsobením v Carolina zahral za Calgary, ktoré ho draftovalo v roku 2010 z celkového 133. miesta. Doteraz absolvoval 321 zápasov NHL, v ktorých zaznamenal 129 bodov za 59 gólov a 70 asistencií. V 20 dueloch play-off zaknihoval tri góly a tri asistencie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL