Pavelski: Nebolo ľahké opustiť Sharks po 13 sezónach

Skúsený útočník Joe Pavelski chcel zostať v San Jose, ale v ére platového stropu takéto želania musia ísť niekedy bokom. A bolo tomu tak aj v jeho prípade, keď nakoniec musel po 13 rokoch kalifornský tím opustiť. Nebolo to pritom pre neho ľahké.

„Ó, áno, bolo to náročné. Nechcem hovoriť, že to bolo ťažšie, ako som si myslel, pretože som vedel, že to bude ťažké, keď sme sa dostali do tej situácie a začali sme hľadať iné tímy. Vtedy sme už začali chápať, že je to skutočne možnosťou, na ktorú by sme sa mali pripraviť,“ povedal Pavelski pre NBC Sports.

Bývalý kapitán Sharks, ktorý vo štvrtok oslávi 35. narodeniny, sa 1. júla dohodol na trojročnej spolupráci s tímom Dallas Stars. Ročne zarobí v priemere 7 miliónov amerických dolárov. Záujem o neho vraj mali aj Tampa Bay či Minnesota.

„O San Jose a ich organizácii môžem povedať len dobré veci. Platí to aj o spôsobe, akým sa ku mne a mojim spoluhráčom, ktorých som tam nechal, správali. Bolo ťažké odísť. Nezostanete niekde 13 rokov bez toho, aby ste si k tomu miestu vytvorili vzťah,“ poznamenal Pavelski.

„Vytvoril som si tam veľké priateľstvá a viete, nie je to ani lúčenie, ale skôr poďakovanie fanúšikom a každému, kto bol do toho zahrnutý a kto mi pomohol stať sa hráčom a osobou, ktorými som dnes. Tieto rozhodnutia sa nikdy nerobia ľahko a ani to ľahké nebolo.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL