Zmena vo vedení Flyers: Holmgren končí ako prezident

Tím Philadelphia Flyers vo štvrtok oznámil, že jeho dlhoročný výkonný pracovník Paul Holmgren opúšťa pozíciu prezidenta a presunie sa do úlohy poradcu.

Generálny manažér Chuck Fletcher bude odteraz zastávať aj pozíciu prezidenta hokejových operácií a bude sa zodpovedať priamo výkonnému riaditeľovi Daveovi Scottovi.

Holmgren má za sebou 40 rokov v organizácii. Medzi rokmi 1975 až 1984 za klub nastupoval ako hráč. Následne bol asistentom trénera, hlavným trénerom a medzi rokmi 2006 až 2014 aj generálnym manažérom.

„Bolo pre mňa cťou slúžiť tejto organizácii na mnohých odlišných pozíciách počas môjho života a ja sa teším na túto ďalšiu kapitolu. Oslovil som Davea s myšlienkou odísť, aby som mohol viac času tráviť s rodinou. Mám úplnú dôveru v Chucka v jeho novej úlohe. Verím, že dovedie Flyers k veľkým veciam,“ vyhlásil šesťdesiattriročný rodák z Minnesoty.

O 11 rokov mladší Fletcher prišiel do Philadelphie v decembri minulého roka, keď na pozícii generálneho manažéra nahrádzal Rona Hextalla.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL