Canadiens si upísali dvoch z tria hráčov prihlásených na arbitráž

Z tímu Montreal Canadiens sa na arbitrážny súd prihlásili traja obmedzení voľní hráči. Útočníci Joel Armia a Artturi Lehkonen už od štvrtku vedia, že cestu do Toronta nebudú musieť absolvovať.

Tradičný kanadský klub vo štvrtok informoval, že sa s Fínmi dohodol na nových zmluvách.

S dvadsaťšesťročným Armiom sa dohodol na novej dvojročnej zmluve s priemerným ročným platom 2,6 milióna amerických dolárov. Po jej vypršaní sa krídelník bude môcť stať neobmedzeným voľným hráčom.

Armia má za sebou prvú sezónu v Montreale. Vytvoril si v nej osobné maximum s 13 gólmi, pričom v 57 zápasoch zaznamenal aj 10 asistencií. V kariére odohral doteraz 237 zápasov za Sabres, Jets a Canadiens. Zaznamenal v nich 81 bodov (39+42).

S dvadsaťštyriročným Lehkonenom sa Canadiens dohodli na dvojročnej zmluve, ktorá mu ročne vynesie 2,4 milióna amerických dolárov. Po jej vypršaní bude stále obmedzeným voľným hráčom.

Lehkonen si v uplynulej sezóne vytvoril osobné maximum s 31 bodmi (11+20)v 82 zápasoch. Doteraz odohral v NHL 221 zápasov za „Habs“, v ktorých zaregistroval 41 gólov a 39 asistencií. Montreal ho draftoval v roku 2013 z 55. miesta.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL