Laughton podpísal zmluvu, Provorov a Konecny stále rokujú

Tím Philadelphia Flyers si môže vyškrtnúť zo zoznamu obmedzených voľných hráčov útočníka Scotta Laughtona, s ktorým sa dohodol na novej dvojročnej zmluve v hodnote 4,6 milióna amerických dolárov. S ďalšími dvoma tím aktuálne rokuje.

Dvadsaťpäťročný Laughton, ktorý mohol ísť 30. júla na arbitráž, si v minulej sezóne vytvoril osobné maximá s 12 gólmi, 20 asistenciami a 32 bodmi, pričom odohral 82 zápasov. V kariére má za sebou 272 stretnutí so ziskom 79 bodov (31+48). V deviatich dueloch play-off strelil jeden gól.

Generálny manažér „Letcov“ Chuck Fletcher v piatok oznámil, že so zvyšnými obmedzenými voľnými hráčmi, obrancom Ivanom Provorovom a útočníkom Travisom Konecnym, pokračuje v rozhovoroch o nových zmluvách.

„To je najväčšia výzva, ktorú tu teraz máme. Pozrite sa na iné tímy v lige, vyzerá to tak, že viacero z nich sa vyrovnáva s rovnakou situáciou. Budeme sa na to naďalej koncentrovať a pokúsime sa podpísať s nimi zmluvu čo najskôr to bude možné,“ povedal Fletcher.

Fletcher povedal, že množstvo obmedzených voľných hráčov z radov obrancov spomaľuje diskusie s Provorovom. V rovnakej situácii sú Jacob Trouba z Rangers, Zach Werenski z Columbusu, Charlie McAboy z Bostonu či Will Butcher z New Jersey.

„Neviem, ako by som to charakterizoval, ale rokovania s jeho agentom sú určite priateľské. Všetko je úprimné a priateľské, ale myslím si, že pokiaľ sa trh trochu neurovná, bude zložité pohnúť sa s Provorovom ďalej,“ poznamenal Fletcher.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL