Rangers sa musia rozhodnúť, čo urobiť s Kreiderom

Tím New York Rangers musí učiniť rozhodnutie, čo urobiť s útočníkom Chrisom Kreiderom. Tvrdí to Shayna Goldmanová z The Athletics, ktorá upozorňuje na potenciálny problém pre „Blueshirts“.

Dvadsaťosemročný rodák zo Spojených štátov amerických je v poslednom roku svojej aktuálnej zmluvy a nový kontrakt by mu mal priniesť viac ako je priemerný plat 4,63 milióna amerických dolárov, ktorý má teraz.

Goldmanová konštatuje, že by newyorský tím mohol čakať na rozhodnutie, či podpísať novú zmluvu alebo hráča vymeniť, až do prestupovej uzávierky. No ak by čakal tak dlho, mohlo by to so sebou priniesť komplikácie.

V budúcej sezóne by sa mali stať členmi základnej zostavy Artemij Panarin, Jacob Trouba, Kaapo Kakko a Vitalij Kravcov, vďaka čomu by Rangers mohli bojovať o play-off. A vtedy by pre tím nebolo ľahké vymeniť Kreidera, o ktorého by následne mohol v lete prísť bez náhrady.

Pri špekuláciách, ktoré hovoria, že by newyorský klub mohol Kreider vyjsť až na 7,3 milióna dolárov ročne pri sedemročnej zmluve, by mal urobiť toto veľké rozhodnutie radšej skôr ako neskôr.

Pripomeňme, že Kreider sa etabloval na Manhattane v sezóne 2013/14. Celkovo za klub absolvoval 460 zápasov so ziskom 133 gólov a 271 bodov. V poslednom ročníku bol druhým najproduktívnejším hráčom s 52 bodmi (28+24) získanými v 79 dueloch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 07. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL