Detroit si upísal nemeckého obrancu, ktorým na drafte prekvapil

Obranca Moritz Seider v nedeľu podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s tímom Detroit Red Wings, ktorý z neho na tohtoročnom drafte urobil aj trochu nečakane celkovú šestku.

Osemnásťročný nemecký rodák bol druhým Európanom, ktorý bol tento rok draftovaný. Pred ním bol vybraný len fínsky krídelník Kaapo Kakko, ktorého si z druhého miesta vybrali Rangers.

„Bolo to pre mňa skutočne prekvapujúce. Každý v Nemecku bol šťastný a pre mňa to bolo vzrušujúce. Teraz som však už tu a nemusím sa pozerať dozadu. Môžem sa pozerať na zvyšok mojej kariéry. Bude to zábava,“ poznamenal Seider počas rozvojového kempu.

Seider, ktorý je prvým nemeckým obrancom draftovaným v prvom kole, hral v minulej sezóne v nemeckej DEL, kde čelil starším a skúsenejším hráčom. V 29 zápasoch v drese Mannheimu si pripísal dva góly a štyri asistencie. V máji reprezentoval Nemecko na majstrovstvách sveta, na ktorých vsietil dva góly.

„Vyzerá ako hráč, ktorý môže byť obrancom do prvej štvorky a ktorý vám pomôže vyhrávať zápasy. Stane sa obrancom pre prvý pár? Uvidíme. To všetko príde časom. My sme potrebovali veľkého, efektívneho, rozumného obrancu a on ním je,“ skonštatoval tréner Detroitu Jeff Blashill.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL