Halák prežíval poslednú prehru ťažko. V budúcej sezóne chce byť ešte lepší

Slovenský brankár Jaroslav Halák sa v rozhovore pre denník Šport vrátil k svojej prvej sezóne v mužstve tímu z „Original Six“, Boston Bruins. Tréneri a vedenie tímu s ním boli spokojní. Bol so svojou sezónou spokojný aj samotný muž v maske?

„Iba relatívne, čísla vždy môžu byť lepšie. Dúfam, že v ďalšej sezóne také aj budú,“ povedal Halák, ktorý na zosadenie Tuukku Raska z pozície jednotky nemyslí: „Sústredím sa iba na to, čo môžem ovplyvniť. Keď ma dá tréner chytať, budem chytať. Ak nie, budem podporovať spoluhráčov zo striedačky, aby som bol prospešný pre tím.“

Pokiaľ ide o čísla, bratislavský rodák zaznamenal 92,2% úspešnosť zákrokov a priemer 2,34 inkasovaného gólu na zápas. Podstatnejšie však bolo, že svojimi výkonmi si vyslúžil dôveru a nastúpil až do 40 zápasov základnej časti. Na druhú stranu, v play-off neodchytal ani minútu.

„Play-off je náročné, mužstvo v ňom potrebuje dobre a stabilne chytajúceho brankára. Tuukka bol vynikajúci od začiatku vyraďovačky a do bránky ma už nepustil. Keby nepodával skvelé výkony, nedostali by sme sa až do finále,“ skonštatoval Halák.

Halák priznal, že sa mu dôležité zápasy sledovali zo striedačky ťažko. Vo finále Boston navyše narazil na St. Louis, v ktorom pôsobil tri a pol roka. Svojmu bývalému tímu poslal gratulácie a uznal, že v poslednom zápase boli Blues takticky lepší a vyhrať si zaslúžili.

O zisku Stanleyho pohára rozhodoval siedmy zápas v Bostone. Halák naň nespomína v dobrom. Kým dlhodobo boli Bruins doma silní, vo finálovej sérii prehrali tri domáce zápasy zo štyroch. V tom poslednom pritom v prvej tretine tlačili a tvorili si šance, no súper strelil dva góly a dostal sa na koňa.

„Kým my sme museli s pribúdajúcim časom hrať ‚do plných‘, St. Louis stačilo umne brániť a vyhadzovať puky. Ukázalo sa, že hokej dokáže byť v jednu chvíľu krásny a ihneď nato krutý. Prehru v poslednom zápase sezóny som prežíval ťažko, ale život ide ďalej,“ poznamenal Halák, ktorý má zmluvu s „Medveďmi“ platnú ešte na jeden rok.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 07. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL