Ako vyzerajú dnes? Dallas Stars

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rade je Dallas.

logo Dallas Stars

Dallas sa v minulej sezóne po dvojročnej odmlke vrátil do play-off, keď skončil ako štvrtý tím Centrálnej divízie a šiesty tím Západnej konferencie. Jeho bilancia v základnej časti bola 43-32-7. Vo vyraďovacích bojoch si poradil s favorizovaným Nashvillom v prvom kole, ale v druhom stroskotal po sedemzápasovej bitke na hráčoch St. Louis, ktorí neskôr získali titul.

Za tím už dlho nehral žiaden Slovák – v roku 2007 to bol naposledy Ladislav Nagy. V novej sezóne však dostane šancu Andrej Sekera, ktorý podpísal ročný kontrakt za 1,5 milióna amerických dolárov po tom, čo bol Edmontonom vykúpený zo zmluvy. Jeho nový tím má momentálne využitých 48 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných 22 hráčov.

Stars dali v lete šancu skúseným hráčom, ktorých ich staré kluby už viac nechceli. Vyplatí sa im akvizícia Coreyho Perryho a Andreja Sekeru? Veľa sa čaká od Joea Pavelskiho, ktorý by mohol zlepšiť šance tímu na úspech v play-off aj po odchode šikovného Matsa Zuccarella. Potreba zlepšiť hĺbku útoku by už mohla byť naplnená. Navyše, dozrievajú aj talentovaní mladíci. Tím je stále na vzostupe a momentálne ho nemusí trápiť ani malý priestor pod stropom.

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Stars sa stal kanadský obranca Thomas Harley vybraný z celkového 18. miesta. Ďalšími voľbami v skromnejšom drafte boli švédsky obranca Samuel Sjölund (111.), kanadský útočník Nicholas Porco (142.) a americký obranca Ben Brinkman (173.).

Hráčske príchody

Dallas si cez leto upísal štyroch voľných hráčov, vrátane Andreja Sekeru. Okrem neho prišli aj útočníci Joe Pavelski, Corey Perry a Tanner Kero. Ešte v apríli a v máji organizáciu obohatili obranca Emil Djuse a krídelník Joel Kiviranta.

Hráčske odchody

Cez výmenu klub opustil krídelník Tyler Piclick. Brankár Philippe Desrosiers, obrancovia Ben Lovejoy a Marc Methot a útočníci Ryan Hartman, Mats Zuccarello, Jason Spezza a Brett Ritchie odišli ako voľní hráči. Útočník Valerij Ničuškin sa rozhodol pre návrat do KHL.

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti má tím z Texasu k dispozícii len 970 000 amerických dolárov. S výnimkou Juliusa Honku, ktorý sa spája s odchodom, však má pod zmluvou všetkých hráčov prvého tímu. V systéme na zmluvu tiež čaká len obranca Niklas Hansson. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať útočníci Martin Hanzal, Mattias Janmark a Corey Perry, obrancovia Roman Polák a Andrej Sekera, ako aj brankár Anton Chudobin. V systéme tento status hrozí útočníkovi Michaelovi Merschovi a obrancovi Reecemu Scarlettovi.

Využitie platového rozpočtu (80,8 mil. USD*):
Ú O B
* - odpočítané vykúpenie Ničuškina zo zmluvy (700 000 USD)

Aktuálnu zostavu Stars tvorí 13 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy 52 miliónov amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom i hráčom tímu je Tyler Seguin s „cap-hitom“ 9,85 milióna amerických dolárov. O miesto v základe bude bojovať aj Ty Dellandrea, ktorý by mohol vytlačiť Justina Dowlinga či Martina Hanzala. Nateraz by predpokladané útoky mohli vyzerať takto:

Jamie Benn - Tyler Seguin - Alexander Radulov
Jason Dickinson - Roope Hintz - Joe Pavelski
Andrew Cogliano - Radek Faksa - Corey Perry
Mattias Janmark - Ty Dellandrea - Blake Comeau

V obrane je momentálne vedených sedem hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou 17 miliónov amerických dolárov, pričom Stephen Johns je na listine zranených (to je ďalšieho 2,35 milióna dolárov). Najviac z čiastky ukrojí Esa Lindell, ktorý má „cap-hit“ 5,8 milióna amerických dolárov. Do predpokladaných párov sa nezmestia Julius Honka a pravdepodobne ani Jamie Oleksiak s Taylorom Fedunom:

Esa Lindell - John Klingberg
Miro Heiskanen - Stephen Johns
Andrej Sekera - Roman Polák

Dallas bude mať v novej sezóne rovnaký brankársky tandem, ktorý zaťažuje rozpočet sumou 7,4 milióna amerických dolárov. Jednotkou bude Ben Bishop (4,9 mil. USD), ktorému bude kryť chrbát Anton Chudobin (2,5 mil. USD).

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL