Ako vyzerajú dnes? Detroit Red Wings

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rade je Detroit.

logo Detroit Red Wings

Detroit v minulej sezóne po tretíkrát po sebe nepostúpil do play-off. V Atlantickej divízii obsadil siedme miesto s bilanciou 32-40-10, ktorá bola tretia najhoršia vo Východnej konferencii.

Od výmeny Tomáša Tatara v roku 2018 za tím nehral žiaden Slovák a po návrate Patrika Rybára do Európy momentálne žiaden nepôsobí ani v systéme. Tím má momentálne využitých 45 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných 21 hráčov.

Red Wings v lete neurobili trénerskú zmenu, ale ku (generačnej) výmene došlo na pozícii generálneho manažéra. Kena Hollanda nahradil Steve Yzerman, ktorý do „Hokejového mesta“ priniesol dávku novej nádeje. Veľa zmien nerobil a trpezlivo čaká na vypršanie niekoľkých problematických kontraktov. Medzitým sa všetko koncentruje na budúcnosť a opäť bude zaujímavé sledovať, kam sa posunuli mladíci. Aj cez bohatý draft sa pokúsili nájsť nové hviezdy do budúcna. V súčasnosti tímu chýba práve viac rozdielových hráčov. Yzerman by ešte niekoho doplnkového mohol získať do obrany alebo na krídlo, pretože mu to rozpočet umožňuje. Stále sa však čaká na rozhodnutie Niklasa Kronwalla, ktorý ešte vlani hrával zhruba 20 minút na zápas.

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Red Wings sa stal nemecký obranca Moritz Seider vybraný z celkového šiesteho miesta. Tím do systému získal veľa nádejí a ďalšími voľbami boli fínsky obranca Antti Tuomisto (35.), americký útočník Robert Mastrosimone (54.), švédsky obranca Albert Johansson (60.), švédsky útočník Albin Grewe (66.), kanadský útočník Ethan Phillips (97.), americký obranca Cooper Moore (128.), švédsky útočník Elmer Söderblom (159.), švédsky obranca Gustav Berglund (177.), ruský útočník Kirill Tyutyayev (190.) a kanadský brankár Carter Gylander (191.).

Hráčske príchody

Nový generálny manažér podpísal ešte v máji zmluvu s obrancom Oliwerom Kaskim, ktorý prichádza z Fínska. Ako voľní hráči do tímu v júli prišli aj brankár Calvin Pickard, obranca Patrik Nemeth a útočník Valtteri Filppula, ktorému Detroit v minulosti otvoril dvere do NHL.

Hráčske odchody

Z detroitskej organizácie sa pre podobný krok ako Patrik Rybár rozhodli aj brankár Harri Säteri a obrancovia Jake Chelios a Libor Šulák – zamierili na „starý kontinent“. V zámorí zostali ďalší dvaja voľní hráči na odchode – útočníci Martin Frk a Luke Witkowski. Thomas Vanek a Niklas Kronwall sú stále bez zmluvy.

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti má tím z Michiganu k dispozícii zhruba 5,3 milióna amerických dolárov aj vďaka vykúpeniam zo zmlúv (Weiss, Ouellet) či hráčom, ktorí už neoficiálne s hokejom skončili (Zetterberg, Franzen). Obmedzenými voľnými hráčmi sú pritom len dvaja hráči zo systému – útočník Dominic Turgeon a brankár Patrik Rybár, ktorý však bude v novej sezóne chytať vo Fínsku. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať brankár Jimmy Howard a obrancovia Mike Green, Jonathan Ericsson a Trevor Daley, ako aj traja útočníci zo systému (Turner Elson, Matt Puempel, Chris Terry).

Využitie platového rozpočtu (69,6 mil. USD*):
Ú O B
* - odpočítané vykúpenia Weissa a Ouelleta zo zmlúv (1,88 mil. $) a Zetterberg s Franzenom (10,04 mil. $)

Aktuálnu zostavu Red Wings tvorí 12 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy zhruba 34,6 milióna amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom i hráčom tímu je Dylan Larkin s „cap-hitom“ 6,1 milióna amerických dolárov. Michaela Rasmussena môže tím poslať na „farmu“ priamo a boj o zotrvanie čaká aj Jevgenija Svečnikova. Konkurenciou im budú Christoffer Ehn a Taro Hirose, ktorí figurujú aj v predpokladaných útokoch Nicholasa J. Cotsoniku:

Tyler Bertuzzi - Dylan Larkin - Anthony Mantha
Andreas Athanasiou - Valtteri Filppula - Taro Hirose
Justin Abdelkader - Luke Glendening - Darren Helm
Jacob de La Rose - Frans Nielsen - Christoffer Ehn

V obrane je momentálne vedených šesť hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou takmer 22 miliónov amerických dolárov. Najviac z čiastky ukrojí Mike Green, ktorý má „cap-hit“ 5,375 milióna amerických dolárov. Do predpokladaných párov sa pravdepodobne nezmestí Trevor Daley a na šancu čaká Filip Hronek, ktorého Cotsonika zaradil do prvého páru:

Danny DeKeyser - Filip Hronek
Patrik Nemeth - Mike Green
Jonathan Ericsson - Madison Bowey

Detroit má pod jednocestnou zmluvu troch brankárov, ktorí spolu zaťažujú rozpočet sumou 7,75 milióna amerických dolárov. Jednotka, Jimmy Howard, má „cap-hit“ 4 milióny dolárov. Minuloročná dvojka, trojmiliónový Jonathan Bernier, bude mať v kempe konkurenciu v podobe Calvina Pickarda.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL