Crosbyho inšpirujú úspechy Bradyho či Federera

Hviezdny kapitán tímu Pittsburgh Penguins, Sidney Crosby, vstúpi do svojej 15. sezóny v NHL a priznáva, že sú mu pred ňou inšpiráciou esá v pokročilom veku, quarterback NFL Tom Brady a tenisová legenda Roger Federer.

Crosby, ktorý čoskoro oslávi 32. narodeniny, je nie v úžase z toho, že tieto osobnosti dokážu, ale snaží sa z ich úspechov učiť, aby si tým sám predĺžil kariéru.

Čoskoro štyridsaťdvaročný Brady získal vo februári s tímom New England Patriots rekordný šiesty Super Bowl a čoskoro tridsaťosemročný Federer bojoval v nedeľu o svoj 21. grandslamový titul. V boji s tridsaťdvaročným Novakom Djkokovičom prehral, ale bolo to najdlhšie finále Wimbledonu v histórii (4 hodiny, 57 minút).

„Len vedieť, že to stále dokážu, je pozoruhodné. Rád som len svedkom takých vecí,“ povedal Crosby pre The Athletic. „Ja sa s nimi neporovnávam, pretože sú vo svojej vlastnej lige. Myslím si však, že ako športovec sa snažíte od takýchto osobností učiť. Myslím si, že vidieť niečo také je inšpirujúce.“

Crosby vo svojej kariére získal tri Stanleyho poháre a dve Hartove trofeje. V minulej sezóne Penguins vypadli už v prvom kole play-off, ale ich kapitán skončil druhý v hlasovaní o cenu pre najužitočnejšieho hráča sezóny. Nazbieral v nej 100 bodov za 35 gólov a 65 asistencií.

Do budúcna si od spomínaných športových legiend zoberie najmä ich mentalitu a schopnosť meniť sa s ubiehajúcim časom.

„Som si istý, že hra je omnoho iná, ako bola možno pred 10 rokmi, pokiaľ ide o Toma Bradyho a o to, čo vidí a ako to číta a možno ako sa na to pripravuje. On však pokračoval vo svojom rozvoji. Detaily sa nestali menej dôležité,“ skonštatoval Crosby. „Hrá okolo vás sa mení a niektoré veci sa musia prispôsobovať, ale tie detaily, tá pracovná morálka, príprava a podobné veci, sa nemenia.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL