Sharks čakajú na Thorntona. Dajú šancu aj Marleauovi?

Hlavný tréner tímu San Jose Sharks, Peter DeBoer, je optimistický, že sa Joe Thornton vráti v novej sezóne do jeho mužstva. V otázke návratu Patricka Marleaua je však o trochu opatrnejší.

Obaja veteráni sú momentálne neobmedzenými voľnými hráčmi. Thornton už avizoval, že chce pokračovať v kariére a že svoj zámer chce zrealizovať v kalifornskej organizácii. Vlani za ňu odohral 73 zápasov so ziskom 51 bodov (16+35).

„Mojím porozumením je, že Joe Thornton bude hrať. Videl som ho dva dni po sezóne, ako sa v posilňovni pripravoval. Myslím si, že aj verejne povedal, že bude hrať a že má stále v sebe potrebnú energiu. Ja osobne kráčam vpred s vedomím, že v septembri bude v našej zostave,“ povedal DeBoer pre ligový web.

Aj Marleau, ktorý strávil posledné dve sezóny v Toronte a po výmene do Caroliny bol vykúpený zo zmluvy, by rád ešte pokračoval v kariére a rád by pôsobil niekde blízko San Jose, kde sa s rodinou pred rokmi usadil. Je možné, že by sa opäť stal členom Sharks?

„Myslím si, že ešte v sebe niečo má, ale toto je vec, ktorú má momentálne v rukách (generálny manažér) Doug Wilson,“ poznamenal DeBoer o hráčovi, ktorý sa pred svojím odchodom stal tvárou kalifornskej organizácie.

Tvárou organizácie bol v ostatných rokoch aj Joe Pavelski. Niekdajší kapitán už určite nebude súčasťou tímu v budúcej sezóne – ako neobmedzený voľný hráč sa dohodol na trojročnej zmluve s Dallasom. Vznikla tak diera, ktorú bude treba zaplniť.

„Budeme dúfať, že Timo Meier dokáže stavať na minulej sezóne. A tiež Kevin Labanc. Myslím si, že Doug urobil skvelú prácu, aby nás vybavil mladými hráčmi, ktorí dokážu tvoriť ofenzívu. Je ťažké nahradiť Pavelskiho 38 gólov. Vlani sme strieľali veľa gólov a ak ich strelíme o trochu menej, nemyslím si, že nás to zabije. Aspoň v to dúfam. Góly sú jedna vec, ale jeho vodcovstvo, jeho prítomnosť a odkaz, ktorý dokázal šíriť v šatni, keď boli časy ťažké, to sa bude nahrádzať ťažšie,“ skonštatoval DeBoer.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL