Marner bude hrať v tejto sezóne za Toronto, myslí si Tavares

Hviezdny center John Tavares má v tom jasno – Mitchel Marner, ktorý je stále obmedzeným voľným hráčom, bude hrať v novej sezóne za Toronto Maple Leafs.

Dvadsaťdvaročný útočník vo štvrtok povedal, že bez novej zmluvy do tréningového kempu pravdepodobne nevstúpi. Toronto je s ním v podobnej situácii, ako bolo pred rokom s Williamom Nylanderom, ktorý napokon podpísal šesťročný kontrakt za 6,9 milióna amerických dolárov ročne 1. decembra a v akcii sme ho videli prvýkrát 6. decembra.

„Myslím si, že pravdepodobne po tom, ako sa veci vyvíjali s Williem, to núti ľudí, aby o tom premýšľali. No, je tam práve teraz veľa skutočne dobrých obmedzených voľných hráčov bez zmluvy a pritom to nie je nič nezvyčajné, hlavne v tomto čase roka, pre mnoho hráčov, ktorí boli počas rokov v rovnakej pozícii,“ poznamenal Tavares pre TSN.

„Samozrejme, veľa sa tento rok hovorilo o offer sheet a vyzeralo to byť intenzívnejšie, ako v minulých rokoch. Ale ja si myslím, že organizácia a Kyle Dubas si uvedomujú, aký dôležitý je Mitch pre tento tím a pripravili tím a rozpočet veľmi dobre, ak by sa niečo také vyskytlo. Myslím si, že vieme, ako veľmi to tu Mitch má rád a že chce byť našou súčasťou. Nepochybujem o tom, že sa nakoniec niečo dohodne.“

Tavares vo svojej prvej sezóne v Toronte žiaril, pričom vytvoril údernú dvojku práve s Marnerom, ktorý hrával na jeho pravom krídle. Tavares nazbieral 88 bodov (47+41) a Marner 94 (26+67), pričom obaja odohrali 82 zápasov.

„Myslím si, že jeho vplyv nie je len na ľade, ale aj v našej šatni. Už len tým, akou osobou je... je to typ hráča, ktorý hrá vo všetkých situáciách, ktorý je rozumný a veľmi inteligentný, ktorý má elitné zručnosti a stále veľa miesta na rast. Sme, samozrejme, vzrušený z jeho potenciálu a z toho, čo je ešte pred ním,“ skonštatoval Tavares.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL