Heika predstavil Sekeru fanúšikom Stars. Nechýbala ani vtipná historka z draftu

Tím Dallas Stars podpísal zmluvu so slovenským obranca Andrejom Sekerom už 1. júla po tom, čo bol v Edmotone vykúpený zo zmluvy. Miestny odborník Mike Heika ho však fanúšikom texaského tímu predstavil ešte len tento týždeň.

Heika priniesol 5 vecí, ktoré ste možno o Andrejovi Sekerovi nevedeli. Najskôr prezradil, že vyrastal na Slovensku, ale juniorský hokej hral za Owen Sound v kanadskej OHL, kde sa vo svojej druhej sezóne stal najlepším obrancom ligy po tom, čo nazbieral 55 bodov (21+34) v 51 zápasoch.

Potom pripomenul, že ho draftovalo Buffalo, v ktorého drese aj debutoval. Následne putoval ligou. Po siedmich sezónach so Sabres bol v roku 2013 vymenený do Caroliny, o dva roky neskôr do Los Angeles. Potom podpísal s Edmontonom šesťročnú zmluvu za 33 miliónov dolárov, aby z nej bol po ostatných dvoch zraneniami ovplyvnených sezónach vykúpený. Teraz dostal dôveru Stars.

„Máme šťastie, že získavame ďalšieho hráča, ktorý chce ukázať, že v ňom stále niečo je. Sledovali sme ho na majstrovstvách sveta, korčuľoval lepšie a myslíme si, že bude ešte lepší po uplynutí ďalšieho času a vďaka ďalšiemu tréningu,“ povedal o ňom generálny manažér Jim Nill.

Ako tretiu vec Heika skonštatoval, že veľa fanúšikov Oilers nebolo nadšených rozhodnutím manažmentu vykúpiť Sekeru zo zmluvy. Cítili, že zdravý by mohol byť kľúčovou súčasťou tímu, ktorý sa snaží vylepšiť si svoju defenzívu a vrátiť sa späť do play-off.

Ako ďalšie pripomenul, že Sekera počas kariéry nosil veľa čísiel a že jeho dvojka, ktorú mal naposledy v reprezentácii aj v Edmontone je už obsadená. Nakoniec bude nosiť päťku, ktorú naposledy nosil v Dallase Connor Carrick v minulej sezóne. Ďalšími hráčmi s týmto číslom v histórii organizácie boli: Matt Niskanen, Darryl Sydor, Trevor Daley a Doug Zmolek.

Sekerov deň draftu bol hektický

Snáď najzaujímavejšou časťou Heikovho článku bola príhoda z draftu, ktorý absolvoval v roku 2004 v Raleigh zo Severnej Karolíny. Bol to draft, na ktorom boli Boris Valábik (10.) a Andrej Meszároš (23.) draftovaní v prvom kole. Sekera v treťom, z celkového 71. miesta.

Momentálne už tridsaťtriročný bojnický rodák sa na odporúčanie svojho agenta rozhodol navštíviť draft osobne. Keď však cestoval do zámoria, stratila sa mu batožina. Pre ligovú stránku priznal, že to bolo vskutku hektické.

„Môj let v Paríži bol zrušený, tak som tam musel stráviť noc. Sem som prišiel priamo v deň draftu a moja batožina tu nebola. A tak som bol chlapcom v teplákoch,“ spomínal Sekera.

„Doma sme nikdy v deň zápasu nenosili obleky. Vždy to boli tepláky alebo hocičo, čo ste chceli nosiť – čo vám bolo pohodlné. A ja som si uvedomil, že som asi jediným človekom, ktorý tam bol v teplákoch.“

„Môj agent sa však uistil, aby som mal na oblečenie niečo normálne. Vyzeral som ako Al Pacino z Mafiánov. Jednoducho iný štýl. Bola to však zábava a dobrá skúsenosť.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 07. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL