Ako vyzerajú dnes? Minnesota Wild

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rade je Minnesota.

logo Minnesota Wild

Minnesotský klub v poslednej sezóne nehral play-off po prvýkrát od sezóny 2011/12. V Cenrálnej divízii obsadil siedme miesto s bilanciou 37-36-9, ktoré znamenalo 11. pozíciu v celej Západnej konferencii.

Za Minnesotu nehral slovenský hokejista od odchodu Mariána Gáboríka v roku 2009. Vtedy si za ňu zahral aj Peter Ölvecký. Pre novú sezónu sa nepočíta so žiadnym Slovákom a žiaden nefiguruje ani v systéme. Tím má momentálne využitých 45 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných 19 hráčov.

Wild sa snažili vylepšiť si svoju ofenzívu s cieľom vrátiť sa do play-off. Preto si upísali Ryana Hartmana a Matsa Zuccarella. V novej sezóne sa budú spoliehať aj na zlepšenia od mladíkov ako Jordan Greenway, Luke Kunin či Ryan Donato. Napriek tomu by sa im však zišiel ešte jeden elitný strelec.

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Wild sa stal americký útočník Matthew Boldy vybraný z celkového 12. miesta. Ďalšími voľbami boli ruský útočník Vladislav Firstov (42.), kanadský brankár Hunter Jones (59.), kanadský útočník Adam Beckman (75.), ruský útočník Matvei Guskov (149.), americký obranca Marschall Warren (166.), americký útočník Nikita Nesterenko (172.) a fínsky brankár Filip Lindberg (197.).

Hráčske príchody

Tím zo St. Paul v lete privítal vo svojich radoch štyroch útočníkov, ktorí doň prišli cez trh s voľnými hráčmi. Išlo o Lukea Johnsona, Ryana Hartmana, Gabriela Dumonta a Matsa Zuccarella.

Hráčske odchody

Z Minnesoty v lete odchádzali hráči len po vypršaní zmlúv. Nové pôsobiská si našli brankár Andrew Hammond, obrancovia Nate Prosser, Anthony Bitetto a Michael Kapla, ako aj útočníci Cal O’Reilly a Eric Fehr, ktorý skúsi šťastie v Európe.

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti má tím z Minnesoty k dispozícii zhruba 9,4 milióna amerických dolárov, a to jeho rozpočet zaťažuje aj vykúpenie Tylera Ennisa zo zmluvy. Na novú zmluvu stále čakajú útočníci Kevin Fiala a Joel Eriksson Ek, ako aj obrancovia Hunter Warner a Louis Belpedio zo systému. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať obranca Jared Spurgeon a útočníci Mikko Koivu a J.T. Brown. V systéme podobný osud hrozí piatim hráčom (Kyle Rau, Colton Beck, Sam Anas, Michael Liambas, Matt Bartkowski).

Využitie platového rozpočtu (80,283 mil. USD*):
Ú O B
* - odpočítané vykúpenie Ennisa zo zmluvy (1,217 mil. $)

Aktuálnu zostavu Wild tvorí 10 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy zhruba 39,15 milióna amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom tímu je Zach Parise s „cap-hitom“ 7,538 milióna amerických dolárov. V predpokladaných útokoch Jessiho Pierceho figurujú aj Kevin Fiala a Joel Eriksson Ek čakajúci na novú zmluvu, ako aj Jordan Greenway a Luke Kunin, ktorí ohrozujú miesta J.T. Browna a Victora Raska:

Jason Zucker - Eric Staal - Mats Zuccarello
Zach Parise - Mikko Koivu - Kevin Fiala
Ryan Donato - Luke Kunin - Jordan Greenway
Marcus Foligno - Joel Eriksson Ek - Ryan Hartman

V obrane je momentálne vedených sedem hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou takmer 26,6 milióna amerických dolárov. Najviac z čiastky ukrojí Ryan Suter, ktorý je s „cap-hitom“ 7,538 milióna amerických dolárov spolu s Parisem najlepšie plateným hráčov tímu. Takto by mohli vyzerať predpokladané páry, do ktorých by sa nemusel zmestiť Brad Hunt:

Ryan Suter - Jared Spurgeon
Jonas Brodin - Matt Dumba
Nick Seeler - Greg Pateryn

Minnesota má pod jednocestnou zmluvou dvoch brankárov, ktorí spolu zaťažujú rozpočet sumou 5,118 milióna amerických dolárov. Jednotkou bude opäť Devan Dubnyk, ktorý má „cap-hit“ 4,333 milióna amerických dolárov. Kryť chrbát mu bude Alex Stalock.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL