Jaroš vyzdvihol Cháru i Sagana. Vrátil sa aj k draftu

Christián Jaroš sa nedávno pre TA3 nevyjadroval len ku svojej letnej príprave, ale dotkol sa aj iných tém. Reč padla na vstupný draft, na ktorom bol z mladých Slovákov vybraný len útočník Maxim Čajkovič. Aký dojem zanechal tento výsledok na obrancovi Ottawy?

„Je škoda, že nedraftovali viac Slovákov. Potrebujeme ich tam viac a viac. Dúfam, že v budúcnosti to bude lepšie. Samozrejme, musíme sa viac zamerať na prácu s mládežou, aby sme nemali jedného, ale trebárs piatich či šiestich,“ poznamenal Jaroš.

Pre zaujímavosť, Jaroš bol draftovaný v roku 2015, keď si tímy vybrali piatich Slovákov.

Vzorom pre mladých obrancov nie len na Slovensku býva často Zdeno Chára, jeden zo siedmich slovenských talentov draftovaných v roku 1996. Tento rok sa opäť zviditeľňoval ako hokejový velikán, keď doviedol Boston do finále Stanleyho pohára a hral v ňom aj napriek zlomenine čeľuste.

„Je to vynikajúci hráč a čo som počul, aj človek. Je to veľký príklad a vzor pre nás všetkých mladých, aby sme sa raz aspoň priblížili k jeho métam,“ povedal o ňom Jaroš.

V týchto dňoch je aktuálna aj Tour de France, kde možno nájsť ďalší vzor pre mladých športovcov na Slovensku – Petra Sagana, ktorému sa v súťaží o zelený dres darí aj v tomto roku.

„Už sme si aj zvykli na to, že on vyhráva. Je super, už sa veľmi dlho drží na vrchole. Takisto je veľký vzor pre všetkých ostatných,“ skonštatoval Jaroš, ktorý sa momentálne pripravuje na obhájenie svojej pozície v prvom tíme, ktorú si vybojoval v minulej sezóne.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 07. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL