Studenič si zahral s Hughesom. Bolo by pekné zahrať si spolu aj v NHL, tvrdí

Talentovaný slovenský útočník Marián Studenič urobil dobrý dojem na majstrovstvách sveta a za sebou má už aj rozvojový kemp v tíme New Jersey Devils. Teraz sa pripravuje na ten hlavný, v ktorom bude po prvej sezóne v AHL bojovať o šancu v NHL. Vie, že to nebude ľahké.

„Chcem sa čo najlepšie pripraviť, aby som odišiel po letnej zaberačke na hlavný kemp s čistou hlavou. Nechcem sa zaťažovať tým, že sa musím už prebojovať do NHL. Tréneri nám opakovali, že v kempe Devils musíme vždy niekomu zobrať robotu, ak sa chceme prebojovať vyššie. Nikto mi nedá miesto zadarmo,“ povedal Studenič pre sport.sk.

Od trénerov po rozvojovom kempe dostal papier, na ktorom mal napísané, na čom by mal do septembra popracovať. Snaží sa to dodržiavať, pretože si je vedomý toho, že po vysokých draftových voľbách bude konkurencia väčšia. New Jersey je však v tomto smere stále pre mladíkov o čosi lepšie ako niektoré iné tímy.

„Na jednej strane je to pravda, na druhej je dobré, že superhviezdy nemajú podpísané osemročné kontrakty. Devils je lepšie ako Tampa či Washington, kde majú veľké hviezdy NHL a pre mladých neostáva v tíme veľa miesta,” poznamenal Studenič.

Skalický rodák bral tretí rozvojový kemp už ako rutinu a patril ku skupine skúsenejších nádejí, ktoré sa snažili pomáhať tým mladším. Medzi nimi bola aj jednotka tohtoročného draftu, center Jack Hughes.

„Je to veľmi šikovný hokejista a má super povahu. Nie každý má šancu byť často na ľade s jednotkou draftu. Síce je mladší, ale každý sa od neho môže veľa naučiť,“ skonštatoval Studenič, ktorý si s Hughesom aj zahral. „Na konci kempu sme boli v jednej formácii. Hrali sme modelový zápas. Celkom nám to išlo, bolo by pekné zahrať si spolu v jednom drese aj v prvom tíme New Jersey Devils.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 07. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL