Lightning sa zbavili Callahanovej zmluvy. Získali za to brankára

Tím Tampa Bay Lightning si v utorok uvoľnil miesto v platovom rozpočte, keď vymenil útočníka Ryana Callahana spolu s draftovou voľbou do Ottawy. Senators poslali na Floridu brankára Mikea Condona a draftovú voľbu.

Callahanovi zostáva v šesťročnej zmluve posledný rok s platom 5,8 milióna amerických dolárov. Spolu s ním poslala Tampa do Ottawy voľbu v 5. kole draftu 2020. S Condonom, ktorý má v jeho poslednom roku zmluvy „cap hit“ 2,4 milióna dolárov, získali Lightning aj voľbu v 6. kole draftu 2020.

Tridsaťštyriročný Callahan strávi budúcu sezónu na listine dlhodobo zranených hráčov. Pre vážne problémy s poškodenou platničkou v krížoch už nemôže pokračovať v kariére, ktorú by mal po vypršaní jeho zmluvy ukončiť. V minulom ročníku odohral 52 zápasov so ziskom 17 bodov (7+10).

Rodák z amerického Rochesteru bol draftovaný v roku 2004, keď si ho Rangers vybrali zo 127. miesta. V NHL odohral 757 zápasov za New York a Tampu Bay. Získal v nich 386 bodov za 186 gólov a 200 asistencií. V 121 dueloch play-off pridal ďalších 39 bodov (20+19).

Dvadsaťdeväťročný Condon má za sebou 129 duelov v NHL za štyri roky v dresoch Ottawy, Pittsburghu a Montrealu. Väčšinu minulej sezóny vynechal pre zranenie. Odchytal v nej len dva zápasy za Senators a jeden za Belleville (AHL). Do ligy prišiel ako nedraftovaný voľný hráč v máji 2013.

Rodák z Massachusetts zrejme začne budúci ročník v záložnom tíme Syracuse Crunch z AHL, kde by mal byť jeho kolegom Louis Domingue. V prvom tíme Lightning má byť totiž náhradníkom Andreja Vasilevského veterán Curtis McElhinney.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 30. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL