Dávala by výmena Tomáša Tatara pre Montreal zmysel?

Nedávno sa špekulovalo o výmene Patrika Laineho do Montrealu. Medzi menami hráčov, ktorí by mohli putovať opačným smerom do Winnipegu, bol pritom aj Tomáš Tatar. Jeho odchod by však nechcela zažiť Karine Heinsová, ktorej by nedával zmysel.

Heinsová, ktorá sa venuje výhradne Canadiens, pripomenula, že pred necelým rokom bol slovenský útočník vymenený po druhý raz za 5 mesiacov. Pripomenula, že podľa väčšiny expertov bol len doplnkom výmeny a že do Montrealu prišiel s cieľom dokázať, že sa v ňom mnohí po neúspešnom pôsobení vo Vegas mýlili.

Tatar hneď od kempu preukázal skvelú chémiu s Philipom Danaultom a Brendanom Gallagherom, s ktorými absolvoval väčšinu ročníka. V priemere hrával cez 16 minút na zápas a vyprodukoval 58 bodov, čím si o dva body vylepšil svoje predošlé kariérne maximum.

„Hoci sa Canadiens kvázi resetujú (hovorím kvázi, pretože, ak si držíte Webera a Pricea, tak sa v skutočnosti neresetujete), bolo by prekvapením vidieť, ako vymenia Tatara. S jeho kontraktom, ktorý platí ešte dva roky s primeraným platom 5,3 milióna dolárov, by nedávalo zmysel zbaviť sa 28-ročného hráča, ktorý dokáže hliadkovať na oboch krídlach,“ poznamenala Heinsová.

„Hornqvist, Palát a Slavin mali v minulej sezóne rovnaký cap-hit a vyprodukovali 37, 34 a 31 bodov. Montrealské číslo 90 stálo o 50 000 dolárov viac, ako William Karlsson, a získalo o dva body viac, kým odohralo o dva zápasy menej. Na rozdiel od ‘Tunu’, Karlsson bol na konci sezóny voľným hráčom a Knights si ho dokázali upísať za výhodnú cenu 5,9 milióna dolárov ročne. Väčšina insiderov sa zhoduje, že Karlsson by mohol získať aj viac a že je to krádež, tak prečo by Habs vymieňali hráča, ktorý má ešte lepšiu zmluvu?“

Tatar sa veľmi rýchlo stal aj miláčikom fanúšikov kanadského klubu, ktorí by ho tiež zrejme radi videli pokračovať v Montreale. Vedia oceniť pracovitosť a tá mu nechýba. A keďže Canadiens by chceli úspechy už v blízkej budúcnosti, budú potrebovať aj hráčov, ako je Tatar.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 08. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL