5 tímov, ktoré sa v lete papierovo zlepšili najviac

Úvod leta je v NHL ešte rušný, ale potom sa všetko upokojí a august býva tým najtichším mesiacom v kalendári. Väčšina tímov má už svoju úlohu s budovaním tímu hotovú a my sa teraz pozrieme na päť takých, ktoré sa papierovo zlepšili najviac.

Niektoré tímy sa v lete rozhodli nemeniť svoje mužstvo, no našli sa aj také, ktoré urobili veľa zmien. Niektoré ich urobili málo, ale o to boli významnejšie. Ktoré tímy sa zlepšili na pohľad najviac cez draft, výmeny či trh s voľnými hráčmi?

New Jersey Devils

Devils mali veľa priestoru pod platovým stropom a misiou generálneho manažéra Raya Shera nebolo jednoducho len tím posilniť, ale ukázať aj Taylorovi Hallovi, že by mohol urobiť dobre, ak by sa rozhodol spojiť s klubom aj svoju ďalšiu budúcnosť. Shero urobil jednu z najväčších výmen leta, keď od Nashvillu získal hviezdneho obrancu P.K. Subbana. Útok zase posilnil o voľného hráča Waynea Simmondsa a Nikitu Guseva, ktorého najskôr získal z Vegas a následne s ním podpísal aj zmluvu. Šikovný Rus ešte v NHL nehral, ale donedávna žiaril v KHL. Hĺbku útoku ešte podporil aj draft, na ktorom Devils urobili draftovú jednotku z Jacka Hughesa. Mimo týchto transakcií je tiež dobrou správou, že Hall je už plne zotavený.

New York Rangers

Na trhu s voľnými hráčmi bol najväčšou rybou Artemij Panarin. Boj o jeho služby napokon vyhrali Rangers, ktorí sa už len vďaka tomu zaradili medzi víťazov 1. júla. Generálny manažér Jeff Gorton však prestavbu urýchlil aj ďalšími zaujímavými transakciami. Z Caroliny získal perspektívneho obrancu Adama Foxa a z Winnipegu etablovaného beka Jacoba Troubu. Zabúdať netreba ani na fínskeho mladíka Kaapa Kakka, dvojku tohtoročného draftu, ktorý už žiaril aj na seniorských majstrovstvách sveta. New York by vďaka tomu mohol pomýšľať na návrat do play-off.

Florida Panthers

Cesta za zmenou k lepšiemu začala už vymenovaním Joela Quennevillea za nového trénera klubu. Generálny manažér Dale Tallon pohotovo vyriešil jednu z problematických oblastí, keď si upísal dvojnásobného držiteľa Vezinovej trofeje, brankára Sergeja Bobrovského. Defenzívu vylepšil o skúseného Antona Stralmana a rozšíril aj hĺbku útoku o Bretta Connollyho a Noela Acciariho. Panthers boli frustrovaní, že sa s talentovaným tímom nedostali do play-off v posledných pár z sezónach, ale bolo by skutočným sklamaním, ak by v ňom chýbali aj v roku 2020.

Dallas Stars

Dallas nemal v minulej sezóne ďaleko od toho, aby vyradil neskoršieho šampióna zo St. Louis. V lete sa snažil svoje ambície bojovať o Stanleyho pohár vylepšiť zlepšením sekundárnej produktivity a príchodom skúsených hráčov. Najväčšiu pozornosť si vyslúžil podpis zmluvy s niekdajším kapitánom San Jose Joeom Pavelskim. Jim Nill však tiež veľmi výhodne získal cez krátkodobé zmluvy útočníka Coreyho Perryho a slovenského obrancu Andreja Sekeru. Obaja podpísali ročnú zmluvu za 1,5 milióna dolárov a niet pochýb, že obaja budú po vykúpení zo zmlúv motivovaní ukázať, že je toho v nich viac, ako ukázali v sezónach, v ktorých ich obmedzovali zranenia.

Colorado Avalanche

Avalanche nutne potrebovali zlepšiť ofenzívne formácie prichádzajúce po prvom útoku. Generálny manažér Joe Sakic preto obetoval obrancu Tysona Barrieho a útočníka Alexa Kerfoota, aby získal od Toronta centra Nazema Kadriho. Z Washingtonu zase získal krídelníka Andreho Burvakovskyho a na trhu s voľnými hráčmi ulovil krídelníka Joonasa Donskoia, ktorého poznáme z pôsobenia v San Jose. Hĺbku defenzívy posilnil Calle Rosen, ktorý prišiel s Kadrim z Toronta. Ak by sa ukázal ako platný hráč aj pre NHL, bol by to príjemný bonus. Pozornosť v Denveri sa teraz venuje už len predĺženiu spolupráce s Mikkom Rantanenom. Nie je vylúčené, že by potom Sakic nemohol ešte využiť zostatok v rozpočte na nejaké posily do hĺbky.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 08. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL