Foligno: Neopustíte dobrý tím, aby ste sa snažili nájsť ďalší

Kapitán tímu Columbus Blue Jackers, Nick Foligno, je sklamaný, že tak veľa už jeho bývalých spoluhráčov sa v lete rozhodlo podpísať zmluvy niekde inde. Narážal tým najmä na odchody Artemija Panarina a Sergeja Bobrovského.

„Urobili sme všetko, čo bolo možné, aby sme im ukázali, že sme legitímny tím. Svojím spôsobom bolo prekvapujúce, že odišli, ale bolo to ich právo. Môj názor je, že neopustíš dobrý tím, aby si sa snažil nájsť si nový. Každý je nadšený z toho, že je súčasťou toho, čo tu v Columbuse budujeme. Chcete, aby boli všetky chlapci na palube,“ povedal Foligno pre CP.

Panarin podpísal sedemročnú zmluvu za 81,5 milióna dolárov s Rangers, Bobrovskij sedemročnú za 70 miliónov dolárov s Panthers. Okrem nich opustili tím aj útočníci Matt Duchene a Ryan Dzingel, ktorých Blue Jackets získali pred prestupovou uzávierkou. Prvý menovaný zakotvil v Nashville (7 rokov, 56 mil. USD), druhý v Caroline (2 roky, 6,75 mil. USD).

„Ak by na to kašlali alebo by spôsobovali problémy, alebo nevydávali zo seba to najlepšie, tak by ste mali problém. Ale u Boba, Panarina a Matta platilo, že všetci pracovali extrémne tvrdo. Bola to ich voľba odísť. Nesúhlasíte s tým, ale chcete tu mať chlapcov, ktorý v Columbuse hrať chcú,“ poznamenal Foligno.

Niektorí ľudia kritizovali generálneho manažéra Jarma Kekalainena, že Panarina a Bobrovského nevymenil pred prestupovou uzávierkou, aby za nich aspoň niečo získal. Foligno sa však postavil na stranu svojho šéfa, ktorý jednoducho chcel útočiť na Stanleyho pohár.

„Radšej by som mal generálneho manažéra, ktorý sa snaží vyhrať, ako takého, ktorý sa snaží plánovať a ísť na to strategicky. Chcete človeka, ktorý sa nebojí prijať kalkulované riziko a ktorý je v zákopoch spolu s vami,“ skonštatoval útočník, ktorý verí, že mladší hráči majú na to, aby udržali tím konkurencieschopný. „Táto kapitola je uzavretá. Bola skvelá, kým trvala, ale teraz je tu príležitosť pohnúť sa ďalej.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 08. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL