Sakic chce s Rantanenom podpísať dlhodobý kontrakt

Krídelník Colorada Mikko Rantanen je jedným z niekoľkých hviezdnych obmedzených voľných hráčov, ktorí zostávajú bez zmluvy. Generálny manažér Joe Sakic povedal, že Avalanche čakajú na zmluvy porovnateľných hráčov predtým, ako zavŕšia svoje jednania.

„Preferujeme dlhodobú zmluvu,“ prezradil Sakic pre ligový web. „Ak to bude musieť byť krátkodobá, bude to musieť byť krátkodobá. Chceme sa uistiť, že ho budeme mať pod zmluvou. Je v NHL veľa hráčov v rovnakej pozícii, veľa skvelých hráčov na vzostupe. Uvidíme, ako si s tým poradia oni a ich agenti. Sú tam porovnateľné čísla, ktoré sa začínajú objavovať. My sme otvorení rôznym možnostiam.“

Okrem Rantanena sú bez zmluvy stále napríklad aj Mitch Marner z Toronta, Brayden Point z Tampy, Matt Tkachuk z Calgary, Patrik Laine a Kyle Connor z Winnipegu či Brock Boeser z Vancouveru. Väčšina pritom údajne čaká na novú zmluvu Marnera.

Dvadsaťdvaročný Rantanen, ktorý bol desiatkou draftu v roku 2015, odohral v minulej sezóne 74 zápasov, v ktorých si vytvoril osobné maximá s 31 gólmi a 87 bodmi. Spomedzi zostávajúcich obmedzených voľných hráčov boli produktívnejší len Point a Marner.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 08. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL