Canucks momentálne neplánujú vyradiť číslo Roberta Luonga

Tím Florida Panthers nečkal ani dva celé mesiace, aby po ukončení kariéry Roberta Luonga oznámil, že niekdajšiemu brankárovi v novej sezóne vyradí číslo 1. Vyzerá to tak, že tím Vancouver Canucks v ocenení svojho bývalého gólmana taký rýchly nebude.

„Roberto mal mimoriadnu kariéru v NHL a bol súčasťou niektorých z najväčších momentov v histórii Canucks. Sme si istí, že jeho meno bude zahrnuté v budúcich diskusiách, avšak nemáme žiadne súčasné plány pre nadchádzajúcu sezónu,“ informoval hovorca tímu Patrick Johnston.

Luongo strávil vo Vancouveri osem sezón medzi rokmi 2006 a 2014. Canucks pomohol k finálovej účasti v roku 2011 a v organizácii mu patrí prvé miesto v počte vychytaných výhier (252) a čistých kont (38). Kanadský tím za neho bude nasledujúce tri roky započítavať do platového rozpočtu pokutu 3,03 milióna dolárov za ukončenie kariéry pred koncom zmluvy.

V histórii tímu z Britskej Kolumbie sa vyradili už čísla štyroch hráčov – Stana Smyla, Trevora Lindena, Markusa Naslunda a Pavla Bureho. Vo februári k nim pribudnú čísla Daniela a Henrika Sedinovcov. Klub má aj „Prstenec slávy“, v ktorom sú Orland Kurtenbach, Kirk McLean, Thomas Gradin, Harold Snepsts, Pat Quinn a Mattias Ohlund. V decembri k nim pribudne Alex Burrows.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 08. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL