Kakko dúfa, že bude súčasťou elitného európskeho útoku

Tím New York Rangers sa v lete posilnil o niekoľkých hráčov, vrátane talentovaného Kaapa Kakka, ktorého draftoval z celkového druhého miesta. Fínsky útočník je z vyhliadok tímu spokojný a verí, že by si v novej sezóne mohol zahrať po boku Artemija Panarina.

Rangers v lete získali aj obrancu Jacoba Troubu, ale Panarin je jasne tou najväčšou letnou posilou. A práve hviezdny Rus by mohol spolu s Kakkom a švédskym centrom Mikom Zibanejadom vytvoriť nebezpečný európsky útok.

„ Získali sme výborné posily a máme skvelých hráčov. Sledoval som zápasy Panarina a nejaké jeho highlighty. Je to skvelý hráč, je pekné mať ho v tíme. Myslím si, že by sme boli spolu dobrí. Verím, že ktokoľvek by pasoval takému skvelému hráčovi. Ešte som však nad útokmi nerozmýšľal,“ povedal Kakko pre ligový web.

Osemnásťročný Kakko je presvedčený, že ho hranie v najvyššej fínskej súťaži na NHL dostatočne pripravilo. V 45 zápasoch v drese TPS strelil 22 gólov, čím prekonal rekord Aleksandera Barkova v kategórii hráčov do 18 rokov z ročníka 2012/13. Dokopy nazbieral 38 bodov a vybojoval si miestenku n majstrovstvách sveta, na ktorých pomohol k zlatu so šiestimi gólmi v desiatich dueloch.

„Myslím si, že musím pokračovať tam, kde som na jar skončil. Rangers ma draftovali, pretože sa im páči moja hra. Snažím sa stavať na mojich silných stránkach a verím, že práve tie mi otvoria miesto v NHL,“ poznamenal Kakko, ktorý dúfa, že debut v NHL zažije už v prvom zápase sezóny, 3. októbra proti Winnipegu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 08. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL