Aho je vďačný za offer sheet, ale v Caroline je spokojný

Útočník tímu Carolina Hurricanes, Sebastian Aho, nemá žiadne výčitky, keď sa spätne pozrie na situáciu s offer sheet, ktorú mu začiatkom júla predložil tím Montreal Canadiens.

„Je to za nami a to je tá najlepšia časť, pretože teraz o zmluve nebudem musieť rozmýšľať ďalších päť rokov. Minulý ročník v Caroline bol úžasný, mal som skvelých spoluhráčov a skvelého trénera. V Caroline to milujem,“ povedal Aho pre ligový web.

Canadiens predložil dvadsaťdvaročnému Fínovi päťročný kontrakt za 42,7 milióna amerických dolárov, ktorý hráč podpísal, čím prinútil Hurricanes dorovnať ponuku. Špekulovalo sa však o tom, aké sú jeho zámery. On je však spokojný s tým, že v Raleigh zostáva aj naďalej.

„Nebolo to ľahké rozhodnutie, ale zároveň som mal čas asi len deň alebo menej, aby som o tom premýšľal. Cítil som to ako správne rozhodnutie. Teraz, keď o tom premýšľam, som spokojný s mojou situáciou. Vyšlo to. Skutočne áno,“ skonštatoval Aho.

„S Montrealom som offer sheet podpísal a som im vďačný za to, že mi ponúkli takú zmluvu, ale som šťastný, že som stále v Caroline.“

Aho má za sebou tretiu sezónu v NHL. V nej viedol klub s 83 bodmi (30+53) získanými v 82 zápasoch. Bol najproduktívnejším hráčom Hurricanes aj v play-off, v ktorom zaznamenal 12 bodov (5+7) v 15 dueloch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 08. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL