Ovečkin nevylučuje pôsobenie v KHL

Hviezdny útočník a kapitán tímu Washington Capitals, Alexander Ovečkin, nevie, čo ho čaká, keď mu vyprší aktuálna zmluva. Okrem pokračovania vo Washingtone či prípadného konca kariéry, je v hre aj pôsobenie v Kontinentálnej hokejovej lige.

„Moja zmluva s Washingtonom vyprší v roku 2021 a nikdy som sa netajil tým, že zvažujem viaceré možnosti,“ povedal Ovečkin pre web KHL po tom, čo vhodil čestné buly pred prípravným zápasom medzi Dynamom Moskva a Avangardom Omsk.

Tridsaťtriročný moskovský rodák hokejovo rástol práve v Dyname, ktorého dres si obliekol aj počas výluky v roku 2012. Práve tento tím teda prichádza do úvahy, ak by sa rozhodol pre návrat do Ruska.

„Všetko bude závisieť od môjho zdravia. Sledujem KHL podrobne, súťaž sa vyvíja správnym smerom. S Dynamom zostávam v úzkom kontakte,“ poznamenal Ovečkin, ktorý nedávno hovoril, že od jeho zdravie bude závisieť aj to, čo vôbec bude v hraní hokeja pokračovať.

„Pod zmluvou som ešte na ďalšie dva roky. Počkajme si a uvidíme, či budem pokračovať v mojej kariére. Všetko bude záležať na mojom zdraví,“ povedal začiatkom mesiaca pre agentúru TASS. „Nechcem mať zničené končatiny, pretože by som chcel tráviť čas pobehovaním okolo mojich detí.“

V minulej sezóne kapitán Capitals nazbieral 89 bodov za 51 gólov a 38 asistencií. Celú svoju kariéru v NHL spojil s Washingtonom, ktorý ho draftoval z prvého miesta v roku 2004. Odvtedy odohral 1084 zápasov so ziskom 658 gólov a 1211 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 08. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL