Marner sa poobhliada po pôsobení vo Švajčiarsku

Zástupcovia hviezdneho útočníka tímu Toronto Maple Leafs, Mitcha Marnera, podľa informácií Ricka Dhaliwala z televízie Sportsnet kontaktovali švajčiarsky klub ZSC Lions. Informáciu neskôr potvrdil aj Darren Dreger z konkurenčnej TSN.

Dvadsaťdvaročný Kanaďan je stále obmedzeným voľným hráčom bez zmluvy a prednedávnom sa nechal počuť, že bez zmluvy pravdepodobne nenastúpi do tréningového kempu Maple Leafs. Naposledy sa obe strany stretli minulý týždeň a údajne šlo o pozitívne rozhovory.

„Tie informácie sú správne, Marnerov kemp mal diskusie s Zürichom. Nebol by som prekvapený, ak by sme ho videli ísť tam začiatkom septembra trénovať,“ poznamenal Dreger.

„(Generálny manažér Kyle) Dubas a (agent Darren) Ferris sa minulý týždeň stretli. Boli to pozitívne rozhovory, ale žiaden pokrok. Marner by si mohol platiť poistku a ísť do tréningového kempu Leafs bez kontraktu. To by bol cirkus. Záujem o výmenu bude rásť, ako budú dni ubiehať.“

Švajčiarsky klub tieto informácie potvrdil, ale poznamenal, že sa ešte nerozhodlo o tom, či a kedy bude Marner s jeho mužstvom trénovať.

Z nedávnych informácií je známe, že Toronto ponúklo Marnerovi rôzne dlhé zmluvu s platom v rozmedzí 9 až 11 miliónov amerických dolárov ročne. Diskutovalo sa vraj o troj-, šesť- a sedemročnej zmluve.

Marner má za sebou trojročnú nováčikovskú zmluvu, počas ktorej trvania odohral 241 zápasov NHL so ziskom 224 bodov. V minulej sezóne si vytvoril osobné maximum s 94 bodmi (26+68) v 82 zápasoch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 08. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL