Puljujärvi chce ísť niekde, kde by hrával v prvých dvoch útokoch

Útočník Jesse Puljujärvi, ktorý stále patrí Edmontonu, dal cez leto jasne najavo, že by chcel v NHL zažiť čerstvý začiatok niekde inde. A teraz pre fínsku televíziu Laari povedal, že by chcel v novom tíme hrať v jednom z prvých dvoch útokov.

„Chcem byť v tíme, v ktorom by som získal miesto v jednej z prvých dvoch formácií a kde by som mohol hrávať 15 minút na zápas. Potom by som mohol ukázať, čoho som schopný. To je moja priorita,“ skonštatoval Puljujärvi, ktorý je obmedzeným voľným hráčom.

Edmonton draftoval dvadsaťjedenročného Fína v roku 2016 z celkového 4. miesta. Odvtedy však dostával v NHL len obmedzený priestor a v 139 stretnutiach nazbieral 37 bodov (17+20). Medzičasom sa u Oilers vymenil tréner i manažment, no na jeho túžbe odísť to nič nezmenilo.

Puljujärviho agent Mark Lehto počas celého leta trval na tom, že prioritou jeho klienta je aj v budúcej sezóne hrať v Národnej hokejovej lige, ale necháva si otvorené dvierka aj pre pôsobenie v Európe, ak by ho kanadský tím nevymenil.

Mladík však teraz priznal, že obmedzený priestor nebol jedinou výzvou, ktorej po príchode do Severnej Ameriky čelil. Problémy mu robil aj anglický jazyk. Lehto medzitým pre Helsingin Sanomat zopakoval, že z ich strany nejde ani o blafovanie v snahe získať od Edmontonu lepší kontrakt.

„ Puljujärvi je presvedčený o tom, že potrebuje zmenu. Je hráčom NHL. Toto všetko je o príležitosti získať čerstvá začiatok. Plat môže byť takmer hocijaký,“ poznamenal agent.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 08. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL