Coozens ešte nie je zotavený. Myslí na miesto u Sabres

Talentovaný Dylan Cozens sa stále úplne nezotavil z júlovej operácie ľavého palca, no napriek tomu si je istý, že stihne turnaj nádejí a následne aj boj o miesto v prvom tíme Buffala Sabres.

Osemnásťročný Kanaďan sa v tomto roku stal sedmičkou draftu. Krátko na to si zranil palec a po operácii mal pauzovať 2-3 mesiace. V strede augusta už začal strieľať puky a teraz je jeho ambíciou dostať zelená pred turnajom 2019 Prospect Challange, ktorý sa uskutoční od 6. septembra.

„Bol som schopný vykorčuľovať na ľad a trochu sa pohrať s pukom. Mohol som ho strieľať tak tvrdo, ako normálne. Nie som ešte plne zotavený, ale dúfam, že už čoskoro budem. Neponáhľam sa. Nechcem to uponáhľať. Môžem už však strieľať. Chcem dostať zelenú pred tým turnajom a som optimistom, že ju dostanem. Cítim, že mám dobrú šancu byť naň pripravený, ale nikdy neviete. Uvidíme,“ povedal Dozens.

Cozens dúfa, že po účasti na turnaji nádeji zvládne vydareným tréningovým kempom presvedčiť trénerov Sabres o tom, že si zaslúži miesto v NHL už v tejto sezóne.

„Verím, že mám šancu dostať sa do tímu. Samozrejme, nedokáže to veľa osemnásťročných, ale cítim, že mám postavu, korčuľovanie a silu na to, aby som to dokázal v takom mladom veku. Samozrejme, chcem hrať, keď budem pripravený. Ak si budú myslieť, že potrebujem ďalší rok na rozvoj, potom to akceptujem a s radosťou sa vrátim do Lethbridge (WHL) a budem hrať tam. Mojím cieľom je však dostať sa do zostavy (Sabres),“ skonštatoval.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 08. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL