Mladý slovenský brankár je nominovaný na turnaj v Traverse City

Už je tu skoro september a s ním príde už aj v zámorí hokejová akcia. Ako prvé prídu na rad turnaje nádejí, pričom jeden z najsledovanejších sa koná v michiganskom Traverse City. Zastúpenie na ňom bude mať aj slovenská brankárska škola.

Rangers v pondelok zverejnili zoznam hráčov, ktorí sa turnaja zúčastnia. Zaujme draftová dvojka Kaapo Kakko či posila z Ruska, Vitalij Kravcov. V nominácii však nechýba ani slovenský brankár Adam Húska, ktorý sa bude striedať v bráne s Igorom Šestorkinom.

Ako si podelia povinnosti, to ešte, samozrejme nie je známe, ale newyorský klub čakajú od 6. septembra zápasy proti Columbusu (6.9.), Dallasu (7.9.) a Minnesote (9.9.), ako aj záverečný duel o konečné umiestnenie so súperom z druhej skupiny (10.9.).

OFFICIAL: #NYR announce roster for the 2019 Traverse City Tournament in Traverse City, Michigan, which is set to begin on Friday, Sept. 6. pic.twitter.com/w64yu5Hopw

— New York Rangers (@NYRangers) 26. augusta 2019

Dvadsaťdvaročný Húska je v organizácii trochu v tieni o rok staršieho Šestorkina, ktorého mnohí pasujú za nástupcu Henrika Lundqvista, a Alexandara Georgieva, ktorý je momentálne Lundqvistovým náhradníkom.

Rodák zo Zvolena strávil ostatné tri sezóny na Connecticutskej univerzite a v minulom ročníku dostal šancu aj v deviatich dueloch AHL. V drese Hartfordu kryl 88,9 % striel. Pred novou sezónou sa očakáva, že bude bojovať so Šestorkinom o miesto v bráne Wolf Pack.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 08. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL