Markov bude hrať v NHL v tejto sezóne, tvrdí jeho agent

Obranca Andrej Markov sa v tejto sezóne chce vrátiť do kanadsko-americkej NHL a podľa jeho nového agenta, Allana Walsha, sa jeho prianie stane aj realitou.

„Som si veľmi istý, že tam pre neho bude zmluva a že v tejto sezóne niekde hrať bude,“ povedal Walsh, ktorý je hráčovým zástupcom od stredy.

„Veci boli včera rušné. Viacero tímov nám volalo. Pýtali sa otázky o jeho kondícii a my sme im posielali videá, ako trénuje. Boli aj ľudia, ktorí sa išli pozrieť na Floridu, aby videli, ako korčuľuje a trénuje.“

Štyridsaťročný Markov strávil ostatné dve sezóny v Kontinentálnej hokejovej lige, v ktorej obliekal dres tím Ak Bars Kazaň. V minulom ročníku zaznamenal 14 bodov (2+12) v 49 stretnutiach.

V minulosti absolvoval 16 sezón v drese Montrealu, ktorý ho draftoval v roku 1998 z celkového 162. miesta. V 990 zápasoch si pripísal 572 bodov (119+453). A hoci by uprednostňoval Canadiens, otvorený je aj iným tímom. A vystačí si aj s jednoročnou zmluvou.

„Hokej miluje a rád by hral, pokiaľ bude cítiť, že dokáže byť prínosom a rozdielovým hráčom, že môže byť mentorom mladším hráčom, že môže vypomáhať pri hre piatich proti piatim a v presilovkách.“ poznamenal Walsh.

„Už dal jasne najavo, že jeho srdce patrí Montrealu. Rád by v ňom ukončil kariéru, rád by odohral 1000. zápas v drese Canadiens. Možno sa to stane, možno nie. Počkáme a uvidíme. Viac ako to je však 100% odhodlaní hrať v tejto sezóne v NHL.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 08. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL