Daňo odlieta do Columbusu: Verím, že sa tam presadím

Slovenský útočník Marko Daňo sa teší na novú sezónu a už dnes odlieta do zámoria. Po troch rokoch v kanadskej Manitobe ho teraz bude čakať tréningový kemp v Columbuse, v drese ktoré by chcel odštartovať sezónu.

Dvadsaťštyriročný trenčiansky odchovanec začínal svoju kariéru v Columbuse a jeho nováčikovská sezóna je doteraz jeho najvydarenejšia v NHL. V známom prostredí by chcel dať zabudnúť na neúspešné pôsobenia v Chicagu, Winnipegu či Colorade.

„Aj keď ten kemp bude náročný, tak verím, že to všetko zvládnem a tá príprava vyjde tak, ako má, a vstúpim do sezóny v prvom tíme. To je taký môj cieľ a verím, že sa to podarí. Verím, že sa tam presadím a táto sezóna bude tá zlomová,“ povedal Daňo pre TA3.

Okrem nového leta čakala na Daňa v lete aj nová príprava, ktorej sa poctivo venoval s cieľom konečne prezradiť v najprestížnejšej lige sveta. Tradične už pracoval aj na zrýchlení svojho korčuľovania, ktoré je v modernej NHL veľmi dôležité.

„Príprava sa trošku zmenila, štýl trénovania a vykonávanie cvikov. Keď som bol na ľade s trénerom Braňom Bendíkom ešte v Bystrici, tak som si od neho vzal veľa korčuliarskych vecí, čo mi tiež pomohlo, aby som bol o trošku rýchlejší, na čom pracujeme každý rok. Verím, že to bude dobré,“ skonštatoval Daňo, ktorý vlani odohral v NHL len osem bezbodových zápasov v drese Avalanche.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 08. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL