Kings sa s Toffolim neponáhľajú. Mohol by Blake vymeniť Browna?

Útočník Tyler Toffoli vstupuje do posledného roka svojej trojročnej zmluvy v hodnote 13,8 milióna amerických dolárov. Vedenie Los Angeles sa však s novou zmluvou neponáhľa.

Generálny manažér Rob Blake pre Dennisa Bernsteina povedal, že sa situácia vyrieši samá neskôr počas kalendárneho roka. Zámorský novinár si myslí, že nie je garantované, že si Kings budú chcieť udržať útočníka aj v prípade, ak by mal vydarený začiatok sezóny.

John Hoven neočakáva, že k podpisu novej zmluvy dôjde. Najlepším scenárom z pohľadu tímu je, že sa Toffolimu bude v úvode sezóny dariť, zvýši svoju hodnotu a tím ho bude môcť vymeniť pred prestupovou uzávierkou. Kings totiž nechcú ponúknuť viac ako 2-3 roky, kým na trhu s voľnými hráčmi by získal minimálne päť.

Zaujímavé je tiež sledovať situáciu okolo Dustina Browna. O odchode niekdajšieho kapitána sa už v minulosti špekulovalo, ale Hoven si túto variantu pri Blakeovi nevie predstaviť. Obaja spolu dobre vychádzajú a často spolu boli v kontakte aj počas leta – so žiadnym iným hráčom sa generálny manažér nerozprával častejšie.

Brown má v 34 rokoch zmluvu s „cap-hitom“ 5,875 milióna amerických dolárov platnú ešte na tri sezóny, pričom v nej má klauzulu umožňujúce vymenovať sedem tímov, do ktorých by nechcel byť vymenený.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 09. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL