Jaroš si obhájil pozíciu medzi najlepším hráčmi Senators do 25 rokov

Podobný rebríček 25 najlepších hráčov do 25 rokov, v akom skončil v rámci tímu Tampa Bay Lightning Erik Černák na piatom mieste, urobili aj na Silver Seven, kde sa zameriavajú na tím Ottawa Senators. A aj v ňom figuroval obranca z Košíc.

Černákov bratranec Christián Jaroš v ňom obsadil 11. miesto. Tým obhájil svoju pozíciu z minulého roka, kedy bol tiež jedenásty. Čitatelia ho pritom tento rok umiestnili na 15. miesto.

A hoci Jaroš neurobil v rebríčku medziročne žiaden pokrok, aj zotrvanie na 11. pozícii sa pri rozrastajúcej hĺbke v defenzíve Senators môže považovať za úspech. A podľa portálu by mu to mohlo aj priniesť opätovne trvalé miesto v Ottawe.

Kanadská organizácia má síce pomerne dosť obrancov, pravorukých so skúsenosťami v NHL má v systéme len troch. V tomto má slovenský bek teda výhodu – je jedným z nich.

Háčik je v tom, že ľavoruký veterán Ron Hainsey bude pravdepodobne hrať na pravej strane. To znamená, že Jarošovi budú v kempe najväčšou konkurenciou Hainsey, Dylan DeMelo a Nikita Zajcev. Jedného z nich tak zrejme bude musieť poraziť, aby nastupoval v základe pravidelne.

Jaroš má za sebou dve sezóny v zámorí. V ročníku 2017/18 odohral prvé dva zápasy v NHL, no zlom prišiel až v minulej sezóne, v ktorej bol schopný absolvovať 61 zápasov NHL so ziskom gólu a deviatich asistencií. Ročník mu do určitej miery obmedzili aj zranenia.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 09. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL