Tortorella bude znechutený, ak nebude mať Werenskiho v kempe

Hlavný tréner tímu Columbus Blues Jackets, John Tortorella, nechce vidieť, ako obranca Zach Werenski vynechá nejakú časť tréningového kempu pre to, že nebude mať s tímom ešte podpísaný nový kontrakt.

„Bol by som ohromne sklamaný. Nie som zahrnutý v obchodnej stránke veci, ale u mladíka má aj jedna stratená minúta tréningového kempu – a hovoril som to aj pri Joshovi Andersonovi –znechucuje,“ povedal Tortorella pre The Athletic.

„Ten spôsob, akým sa tu Werenski rozvinul. Ukázal veľa odhodlania, veľa sebadôvery a pozornosti na detail pri defenzívnej práci bez toho, aby ho to nejako ovplyvnilo po ofenzívnej stránke. Skutočne vyrástol ako hráč. Nechcem, aby vynechal ani kúsok. Nebol by som z toho sklamaný, bol by som znechutený.“

Werenski je jedným z hviezdnych mladíkov, ktorí zostávajú aj v septembri obmedzenými voľnými hráčmi. Generálny manažér Jarmo Kekalainen minulý mesiac povedal, že s ním chce podpísať zmluvu ešte pred kempom.

Tím má momentálne k dispozícii pod platovým stropom 15,76 milióna amerických dolárov a žiadneho iného hráča bez zmluvy. Werenski údajne chce trojročný kontrakt s ročnou hodnotou presahujúcou 5 miliónov amerických dolárov.

Kormidelníka čaká nové mužstvo

Tortorella definitívne v kempe neuvidí niekoľkých hráčov, ktorí v lete klub opustili. Najväčšími stratami sú brankár Sergej Bobrovskij a útočníci Artemij Panarin s Mattom Ducheneom.

„Budeme musieť zmeniť náš štýl hry. Budeme musieť hrať viac kolektívnejšie. Sme tím, ale budeme sa skutočne musieť koncentrovať na drinu, aby sme našli cestu ku gólom, pretože o tie sme prišli. Máme dvoch mladých brankárov, ktorých nepoznáme. Nový štýl sme uplatnili už v play-off, keď sme vstúpili do série proti Tampe a videl som, že si ho hráči osvojili. Ten spôsob, akým si ho osvojili, sa mi páčil,“ povedal Tortorella, ktorý sa o bránkovisko, ktoré budú strážiť Joonas Korpisalo s Elvisom Merzlikinsom neobáva.

„Prichádzam do kempu s tým, že poznám Korpiho lepšie. Viem, že je lepším brankárom, keď chytáva častejšie, nie sporadicky. Viem, že nás podržal, keď hral každé tri týždne, a nebol nahnevaný ani sa nesťažoval. Pracoval. Jeho pracovná morálka sa zlepšila. Poznám ho lepšie ako Elvisa, ale o ňom som počul, že by mal byť skutočne dobrým brankárom.“

Tortorella tiež neskrýval svoju frustráciu z toho, že sa spomínaní hráči rozhodli opustiť klub z Ohia, ktorý mal ambíciu bojovať o Stanleyho pohár.

„Som naštvaný. V mene mojich hráčov, organizácie i mesta. Mám ohromný rešpekt ku každému z nich. Mám. No, nehovorte preboha o vyhrávaní, že chcete ísť inde, aby ste vyhrávali. Je to tu priamo pred vami. Všetkých ich rešpektujem, ale nechcem počúvať, že chcú vyhrávať, keď ku*** mali tú možnosť tu. Som z toho skutočne naštvaný,“ povedal otvorene.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL