Brodeur: Pri Gusevovej akvizícii sme mali šťastie

To, že bol Nikita Gusev v lete dostupný na výmenu, bolo podľa Martina Brodeura pre organizáciu New Jersey Devils šťastím. Vegas, ktorého získal od Tampy na rozširovacom drafte, na jeho zmluvu jednoducho nemalo priestor.

„Tampa Bay je akýmsi ruským ťahúňom so všetkými tými Rusmi, ktorých majú. Vtedy sa ho museli vzdať pre platový strop a rovnaké to bolo aj u Vegas. Mali sme šťastie, že sme z toho mohli ťažiť,“ povedal Brodeur, ktorý je viceprezidentom Devils v obchodnom rozvoji.

Brodeur pozorne sledoval Guseva ešte v časoch, keď pracoval v St. Louis ako asistent generálneho manažéra. Ruský útočník posledné štyri sezóny spojil s KHL, v ktorej bol v minulej sezóne najproduktívnejším hráčom.

„Keď som pracoval v St. Louis, videl som ho často a nemohol som uveriť, že nie je v NHL. A teraz ho majú Devils,“ pokračoval niekdajší legendárny brankár.

„Videl som veľa ofenzívy. Je to šikovný hráč, taký, čo dokáže hru spomaliť. Má skvelé videnie, strelecký cit. Nie je to veľký chlap, ale to si už hokej viac nevyžaduje. Má 27 rokov, takže je už skúsený. Mal úspechy všade, kde hral. V KHL hral aj s niekoľkými hráčmi NHL a teraz sa presúva rovno do NHL.“

Devils v lete okrem Guseva získali aj obrancu P.K. Subbana a krídelníka Waynea Simmondsa. Významný bol aj draft, na ktorom si z prvého miesta vybrali centra Jacka Hughesa. Tomu podľa Brodeura prospeje, že kariéru začne práve v New Jersey.

„Myslím si, že New Jersey je skvelé pre takého chlapca. Nie je to tu také náročné. Bude schopný hrať a rozvíjať svoju hru. Nemôžete od neho očakávať, že prelomí bariéry hneď ako osemnásťročný. Bude súčasťou skladačky a riešenia v budúcnosti a myslím si, že New Jersey je skvelý trh na učenie. Na iných trhoch majú niekedy väčšie očakávania,“ skonštatoval Brodeur.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL