Horvat je pripravený byť kapitánom Canucks. Bola by to česť

Jedným z ôsmich tímov NHL bez vymenovaného kapitána je aj Vancouver Canucks. Jedným z adeptov na tento post je pritom útočník Bo Horvat, ktorý sa cíti byť na túto úlohu pripravený.

„Áno, myslím si to,“ povedal Horvat pre klubový web. „Zo všetkého najviac by to bola neuveriteľná pocta nosiť to céčko, a vlastne nosiť na drese hocaké písmeno. Ale už len to, že som na ten post zvažovaný, je určite pokorujúce. Nezmenil by som však to, kým som.“

Dvadsaťštyriročný rodák z ontárijského Londonu vstupuje do svojej šiestej sezóny v NHL po tom, čo z neho Canucks urobili deviatku draftu 2013. V minulej sezóne odohral 82 zápasov, v ktorých si vytvoril osobné maximá s 27 gólmi, 34 asistenciami a 61 bodmi.

Po odchode Henrika Sedina do športového dôchodku nemal Vancouver kapitána. Horvat bol v minulej sezóne nositeľom písmena „A“.

„Nenechal by som, aby ma to nejakým spôsobom ovplyvnilo ako hráča. Pokúsil by som sa byť tým najlepším lídrom akým dokážem byť,“ skonštatoval Horvat. „Myslím si, že je dôležité mať kapitána, ale neponáhľame sa s tým a žiaden tím by sa s tým nemal ponáhľať. Myslím, že to bude na generálnom manažérovi a tréneroch a o tom, kto je podľa nich najlepšou voľbou. Máme v šatni ľudí, ktorí by to zvládli.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL