Lundqvist verí, že môže byť opäť medzi elitou

Brankár tímu New York Rangers, Henrik Lundqvist, si uvedomuje, že sa pomaly blíži koniec jeho kariéry, ale verí, že ešte stále má v sebe toho dosť na to, aby zareagoval na druhú polovicu minulej sezóny a opäť sa zaradil medzi elitu NHL.

„Prvé tri mesiace minulej sezóne som sa cítil, ako by som bol medzi najlepšími brankármi v lige. V druhej polovici to už neplatilo,“ povedal Lundqvist pre ligový web.

„Musíte si to zanalyzovať tým správnym spôsobom. U mňa to bola viac mentálna stránka, možno menšie poľavenie, ale viem, že stále dokážem byť medzi najlepšími brankármi v lige. S takým prístupom vstúpim do tejto sezóny.“

Tridsaťsedemročný Švéd vstúpi do svojej 15. sezóny v NHL. Kým v predošlých dvoch jeho mužstvo nebojovalo o play-off, v tej aktuálne by sa do boja chcelo prihlásiť. V lete získalo Artemija Panarina a Jacoba Troubu, ako aj mladíka Kaapa Kakka.

„Vždy som vedel o prestavbe, ale je to jasnejšie až vtedy, keď toľko nevyhrávate. A vyhrávanie je hlavný dôvod, prečo chytám. Nie je to len o užívaní si zápasov, ale o vyhrávaní. Výhry ma robia najšťastnejším a to bude hlavný cieľ aj pre tento ročník. Dúfam, že si budeme môcť stanoviť za cieľ postup do play-off, ale o tom sa musíme porozprávať v rámci mužstva,“ poznamenal Lundqvist.

Lundqvist mal v minulej sezóne do konca januára bilanciu 16-12-7 s 90,8% úspešnosťou zákrokov. V 16 zápasoch od 2. februára mal bilanciu 2-11-3 s 90,6% úspešnosťou zákrokov. Ku koncu sezóny útočil na 450. výhru kariéry, ale prehral posledných šesť štartov po sebe.

Vo svojej zmluve má platné ešte dva roky. Chce ich využiť naplno a uvidí, čo bude potom. Ako dlho bude pokračovať v kariére sa ešte nerozhodol. Momentálne sa však fyzicky cíti dosť dobre na to, aby mohol pokračovať aj po vypršaní aktuálnej zmluvy.

„Budem to brať teraz rok po roku a budem sa z každého roku snažiť vyťažiť maximum. Minulú jeseň, v októbri, novembri, decembri, som sa cítil skutočne dobre a skutočne som si to užíval. Pokiaľ sa budem cítiť rovnako a dokážem zostať na úrovni, na ktorej chcem byť, potom nebudem mať dôvod, aby som nepokračoval v chytaní,“ skonštatoval.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL