Kopitar verí v zlepšenie. McLellan by mal zlepšiť to, s čím sa Kings trápili

Center Anže Kopitar očakáva, že sa jemu osobne aj jeho tímu bude v novej sezóne dariť lepšie po ročníku, v ktorom po druhýkrát za ostatné tri sezóny vynechalo Los Angeles boje o Stanleyho pohár.

„Nikto, od vrchu až po spodok, nebol spokojný so spôsobom, akým sa nám darilo v minulej sezóne, takže tu teraz máme niečo na dokazovanie. Ak už to nie je dostatočnou motiváciou, potom neviem, čo ňou je,“ povedal Kopitar pre ligový web.

Tridsaťdvaročný Slovinec verí, že rozdielom oproti minulej sezóne bude nový hlavný tréner Todd McLellan, ktorý nahrádza Willieho Desjardinsa. Ten zase v priebehu minulej sezóny nahradil Johna Stevensa.

„Každý mal dobré leto. Toddov príchod bude akýmsi čerstvým začiatkom a novým hlasom, ktorý sme potrebovali. A platí to isté – musíte mať dobrý začiatok sezóny. Vo štvrtok prídeme a musíme sa začať pripravovať na prvý zápas a uistiť sa, že budeme zohratí, že budeme mať energiu a samozrejme, že nebude chýbať ani charakter,“ poznamenal Kopitar, ktorý verí, že nový tréner zlepší najmä presilovky a oslabenia, s ktorými sa Kings vlani trápili.

„Sú tu aj nové veci, ktoré Todd so sebou určite prinesie. Viem, že jeho špeciálne formácie hrávali vždy skutočne, skutočne dobre. To je asi tá najpodstatnejšia vec, na ktorú si spomeniem. Hrával som proti nemu, keď pôsobil v San Jose aj Edmontone, a dokonca, keď bol asistentom v Detroite. Som si istý, že na to bude klásť dôraz.“

Samotný hokejista si v minulej sezóne pripísal 60 bodov za 22 gólov a 38 asistencií, pričom odohral 81 zápasov. Bol to veľký pokles oproti sezóne predtým, v ktorej zaznamenal 92 bodov (35 gólov a 57 asistencií) a bol finalistom na Hartovu trofej.

„Snažíte sa na to zabudnúť a pamätať si na ročník predtým, keď som bol nominovaný na najužitočnejšieho hráča sezóny. Musíte si so sebou zobrať to dobré s tým zlým a to zlé s tým dobrým,“ skonštatoval Kopitar, ktorý sa v minulej sezóne rozbiehal pomaly. Tomu sa bude chcieť teraz vyvarovať. „Niekedy, keď nemáte dobrý začiatok sezóny, vás to vo všetkom ovplyvní. Necítite sa tak dobre.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL