Pre Pospíšila a Romana je teraz ten čas, aby zaujali Flames

Päť hráčov si vybral tím Calgary Flames na drafte v roku 2018 a traja z nich teraz bojujú v rozvojovom kempe, kde sa snažia zaujať trénerov a manažment. Dvaja z nich pochádzajú spod Tatier – Martin Pospíšil a Miloš Roman.

Okrem dvojice Slovákov sa kempu účastní aj Dmmitrij Zavgorodnij. Počas šiestich dní sa spolu s ďalšími 22 nádejami Flames zapájajú do kondičného testovania, tréningov na ľade a odohrajú aj dva zápasy proti Edmontonu.

Ten prvý už majú za sebou – Calgary v sobotu uspelo 1:0. Druhý sa odohrá v utorok. Ide o zápasy, v ktorých sa nádeje snažia v prvom rade vybojovať pozvánku do hlavného kempu, ktorý štartuje 12. septembra.

Ani jeden z uvedenej trojice by nemal bojovať o miesto v prvom tíme, ale ich misia je jasná – ukázať svoje zlepšenie oproti minulému roku. Pozorne sa budú sledovať ich sila, postava, výdrž, pružnosť, rýchlosť, pracovitosť, bojovnosť, vodcovské schopnosti a to, či sú trénovateľní.

„Pre trio cenených nádejí z draftu 2018, ktoré sa zúčastňuje rozvojového kempu – Pospíšil, Roman a Zavgorodnij – je teraz ten čas, aby zaujali. Potrebujú zažiariť, ak chcú mať vo vyhliadkach miesto v zostave Flames v budúcich sezónach,“ poznamenal Allan Farley.

Z tohto tria sa očakáva, že šancu v záložnom tíme Calgary dostanú v novej sezóne dvaja devätnásťroční Slováci, kým ich ruský rovesník my mal absolvovať tretí ročník v juniorskom tíme Rimouski.

„Pospíšil je pod zmluvou do roku 2022 a pravdepodobne bude poslaný pred štartom sezóny do tímu Stockton Heat z AHL,“ skonštatoval Farley. „Roman je tiež pod zmluvou do roku 2020 a stále môže byť posledný do juniorky. Jeho status importu z neho robí menej atraktívneho hráča pre mnoho klubov WHL pre obmedzenia počtu importov, takže by jeho destináciou mohol byť Stockton.“

Pripomeňme, že zo Slovákov je v rozvojovom kempe Flames aj dvadsaťročný útočník Adam Ružička, ktorý ročník začne v AHL. Verme, že všetkým trom našim nádejam sa bude dariť v rozvojom aj v hlavnom kempe, a nakoniec aj v sezóne, aby sa postupne približovali k svojmu snu hrať v NHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 09. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL