Prehovorí Húska do budúcnosti bránkoviska Rangers?

Tím New York Rangers má pre nadchádzajúce sezóny zaujímavú situáciu na brankárskom poste. Trochu stranou často pri rozhovoroch o nej zostával slovenský brankár Adam Húska. Ten by však mohol situáciu ešte viac zamotať.

Rangers majú ešte na dva roky upísaného Henrika Lundqvista, ktorý sa nechal počuť, že by možno svoju kariéru ešte natiahol. Náhradníka mu robí perspektívny Aleksandar Georgiev a do zámoria teraz prichádza Igor Šesťorkin, ktorého mnohí pasujú za nástupcu Lundqvista.

Šesťorkin sa v prvom zápase na turnaji nádeji v Traverse City prezentoval rozpačitým dojmom, ale on si ešte len musí na severoamerický štýl hokeja zvykať. Navyše, už v druhom zápase podal lepší výkon.

Vo veľmi dobrom svetle sa v druhom zápase tímu na turnaji, ktorý nie je známy pre defenzívnu hru, prezentoval Húska, ktorý kryl 24 striel z 28 a medzi zákrokmi bolo aj niekoľko veľkých. A aj v poslednom zápase pomohol k výhre – 34 zákrokmi.

Húska bol draftovaný v roku 2015 z celkového 184. miesta ako 18. brankár v poradí. Posledné tri sezóny strávil na Connecticutskej univerzite a koncom minulej sezóny zažil profesionálny debut v AHL. Nakoniec v nej mal bilanciu 1-7-1 s 88,9% úspešnosťou zákrokov. Aj v novej sezóne bude pôsobiť v Hartforde.

Steve Paulus, ktorý pokrýval Rangers v newyorských televíziách viac ako 40 rokov, mladého Slováka označuje za prototyp moderného brankára NHL, ktorý teraz dostane šancu dozrievať medzi mužmi po boku o rok a pol staršieho Šesťorkina.

„Keď zvážime to, že táto sezóna bude čerstvým začiatkom pre Wolf Pack, vyzerá to tak, že Húska si v nadchádzajúcej sezóne v Hartforde podelí brankárske povinnosti s Igorom Šesťorkinom. Hartford zamestnáva žiaka Benoita Allaireho Erica Raymonda ako trénera brankárov a Húska bude z jeho pozornosti ťažiť,“ konštatuje Paulus.

„Húska má 22 rokov a momentálne je jedným zo štyroch brankárov, ktorých majú Blueshirts pod zmluvou. S draftovanými Tylerom Wallom a Olofom Lindbomom na čakacej listine, bude toto pre mladého brankára dôležitá sezóna. Tímu sa vždy páčila jeho fyzická zdatnosť a je jasné, že sa budú ochotne pozerať na to, ako zapasuje do brankárskej hierarchie organizácie.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 09. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL