Fiala dostal férovú ponuku, tvrdí Guerin

Kevin Fiala dostal od vedenia tímu Minnesota Wild ponuku na novú zmluvu. Generálny manažér Bill Guerin dúfa, že nakoniec bude viesť k podpisu zmluvy a útočník, ktorý je obmedzeným voľným hráčom, bude pripravený zapojiť sa do tréningového kempu.

„Urobili sme mu férovú ponuku a on sa teraz rozhoduje,“ prezradil Guerin pre The Athletic. „Rozumiem pozícii, v ktorej je. Bol som v nej párkrát aj ja sám. Chceme si ho upísať čo najskôr, pretože ak vynecháte tréningový kemp, nemáte veľmi dobrú šancu, že zažijete dobrý ročník. Chceme ho tu, aby sa rozbiehal s nami. Hovorím zo skúsenosti. Je lepšie, keď ste v kempe. Pre dobro Kevina i nás dúfam, že tu bude.“

Dvadsaťtriročný Švajčiar sa stal súčasťou Minnesoty 25. februára, keď bol vymenený z Nashvillu za Mikaela Granlunda. V 19 zápasoch v drese Wild strelil tri góly a pridal štyri asistencie. Celý ročník uzavrel so ziskom 39 bodov (13+26) v 83 stretnutiach.

Predators draftovali Fialu v roku 2014 z celkového 11. miesta. Odvtedy v NHL odohral 223 zápasov, v ktorých nazbieral 104 bodov za 48 gólov a 56 asistencií. V 18 dueloch play-off pridal päť gólov a asistenciu. Za sebou má nováčikovskú zmluvu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL