Sharks spoznali meno svojho 10. kapitána

Tím San Jose Sharks vo štvrtok vymenoval do pozície kapitána útočníka Logana Couturea. Ako nasledovník Joea Pavelskiho sa stane 10. kapitánom v klubovej histórii.

„Žraloky“ boli bez kapitána od 1. júla, keď tím definitívne opustil Pavelski, ktorý podpísal trojročnú zmluvu s Dallasom.

Couture je tretím najdlhšie pôsobiacim hráčom tímu po Joeovi Thorntonovi a Marc-Edouardovi Vlasicovi. Ako alternatívni kapitáni mu budú slúžiť Thornton, Tomáš Hertl, Brent Burns a Erik Karlsson.

„Logan vyrástol v tomto prostredí a vyvinul sa v niekoho, kto nie len hrá svoj najlepší hokej, keď na tom skutočne záleží, ale aj na niekoho, kto vedie príkladom mimo ľadu,“ povedal tréner Peter DeBoer.

„Vie, čo je potrebné na víťazenie a jeho výkony v posledných play-off to preukazujú. To najdôležitejšie však je, že si získal rešpekt spoluhráčov. Sme extrémne hrdí na to, že bude 10. kapitánom San Jose Sharks.“

Couture vstupuje v 30 rokoch do svojej 11. sezóny v NHL. Momentálne je v klubovej histórii šiesty so 663 odohranými zápasmi, štvrtý s 240 gólmi, štvrtý s 507 bodmi a tretí so 43 víťaznými gólmi.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL