Brodziak, Eaves a Kesler vynechajú ročník, zranenia hlásia aj ďalšie tímy

V piatok sa hráči v rámci tréningových kempov postavili na ľad. Niektorým v tom však zabránili zranenia. Niekoľko klubov o nich aj informovalo, pričom troch hráčov vyradia z akcie na celú sezónu a možno aj do konca kariéry.

Trom veteránom ohrozujú zranenia kariéry

Anaheim oznámil, že celý ročník vynechajú skúsení útočníci Ryan Kesler a Patrick Eaves. Kesler mal v máji operáciu bedrového kĺbu. Generálny manažér Bob Murray povedal, že svoj cieľ splnila, no i tak je hokejová budúcnosť hráča otázna. Eaves sa vlani trápil s viacerými zdravotnými problémami. „Nehovorím, že končí kariéru, ale ročník vynechá,“ skonštatoval Murray.

Edmonton nebude môcť v novej sezóne počítať s útočníkom Kyleom Bodziakom, ktorý neprešiel vstupnou lekárskou prehliadkou pre zranenie chrbta. Samotný hráč už hovorí aj o konci kariéry: „Je to poškodenie platničky. Určite už viac nebudem môcť hrať.“

De Haan, Patrick, Pitlick a Reaves vynechajú týždne

Chicago oznámilo, že obranca Calvin De Haan vynechá dva až tri týždne pre poranenie slabín. Navyše, stále sa plne nezotavil z operácie pravého ramena, ktorú podstúpil v máji. Štart v otváracom zápase sezóny je tiež v ohrození.

Blackhawks bude neurčitý čas chýbať aj mladý útočník Kirby Dach, trojka posledného draftu. Toho trápia následky otrasu mozgu, ktorý utrpel na turnaji nádejí. Tam sa zranil aj útočník Philipp Kurashev, ktorého poranenia kolena a ramena sa budú posudzovať na dennej báze.

Center Philadelphie Nolan Patrick vynechal úvodný deň tréningového kempu a bude potrebovať ešte niekoľko týždňov, aby sa zotavil zo zranenia hornej časti tela. Jeho problémy si nevyžiadajú operáciu, ale je otázne, či stihne otvárací zápas sezóny. Minimálne štyri týždne ešte vynechá aj útočník Tyler Pitlick, ktorý v auguste podstúpil operáciu zápästia.

Vegas informovalo, že celý tréningový kemp vynechá útočník Ryan Reaves, ktorého sužuje nešpecifikované poranenia. Nemalo by ísť o nič vážne a očakáva sa, že otvárací zápas základnej časti stihne.

V Dallase vynechá kemp obranca Stephen Johns, ktorý pre následky otrasu mozgu vynechal aj celý minulý ročník.

Odporúčame:
Corey Perry bude pauzovať pre zlomeninu nohy

Washington v úvode kempu nebude môcť počítať s nádejným obrancom Alexandrom Alexejevom, ktorý na turnaji nádejí utrpel zranenie v hornej časti tela.

Islanders zase bude v úvode kempu chýbať mladučký útočník Simon Holmström, ktorého sužuje zranenie dolnej časti tela. Celý kemp vynechá útočník Robert Carpenter, ktorého trápi zranenie ramena. V prvý deň nebol na ľade ani obranca Bode Wilde, ktorého zranenie členka sa posudzuje na dennej báze.

Na záver pár dobrých správ. Connor McDavid z Edmontonu trénoval v prvý deň kempu na ľade a nemal na sebe ani dres zakazujúci kontakty. Úvodný tréning absolvoval aj Vladimir Tarasenko v St. Louis. Ten v lete podstúpil menšiu operáciu kolena a vo finále utrpel aj zranenie ramena. Korčuľovali aj Robert Thomas (zápästie) a Jordan Kyrou (koleno).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL